Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Контрольори от ДАИ-Стара Загора и Агенция „Пътна инфраструктура” са предадени на съд за подкупи

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу петима участници в организирана престъпна група за подкупи от служители на Областен отдел „Контролна дейност-ДАИ“-Стара Загора към Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Като обвиняеми са привлечени още 4 лица, в т.ч. двама служители на Агенция „Пътна инфраструктура” и двама ръководители във фирми-изпълнители, съобщиха от Специализираната прокуратурата.

Престъпната група е създадена с цел приемане на подкупи от транспортни фирми, превозващи земна маса, асфалтови смеси, инертни и строителни материали за нуждите на ”Автомагистрала Тракия”- „Лот 2 Стара Загора-Нова Загора”, сочат доказателствата. Срещу 100 лв. месечно на камион контрольорите са „пропускали“ да проверяват колите на въпросните фирми, които са работили претоварени. По този начин превозвачите са реализирали хиляди левове печалба на ден от намален брой курсове и от избегнати проверки и глоби (от 1000 до 5000 лв. при установено нарушение).

Групата е била ръководена от Ангел Димитров, началник на Областния отдел “Контролна дейност-ДАИ”-Стара Загора към Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация” (престъпление по чл. 321, ал.3, пр.2 4, вр. с чл. 321, ал.3, т.1, вр. чл.321 ал.1 от НК ). В нея са участвали Деян Славов, Любен Мерджанов и Георги Георгиев – главни специалисти – инспектори в Областен отдел “Контролна дейност-ДАИ”-Стара Загора, Стоян Стоянов, младши инспектор в Областен отдел „Контролна дейност-ДАИ”-Стара Загора (престъпление по чл. 321, ал.З, пр.2 и 4 т.2, вр. чл. 321, ал.2 от НК ). Обвинения за приемане и за предаване на подкупи са предявени на Георги Апостолов, главен специалист – „Мобилна група” в Агенция „Пътна инфраструктура”-София, Николай Василев, главен специалист в А“ПИ“, Стоян Михов – координатор строителна механизация „Лот – 2″ на АМ „Тракия” в „Пи Ес Ай” АД, и Динко Динев – управител на една от фирмите подизпълнители.

Апостолов и Василев са обвиняеми за получаване, а Михов и Динев – за даване на подкупи. Двамата служители от А“ПИ“ са „действали“ незаконно независимо от колегите си от Областния отдел „Контролна дейност-ДАИ”-Стара Загора. Стоян Михов и Динко Динев са давали подкупи и на едните, и на другите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.