60-годишният Иван от Несебър е таксиджията, отвлякъл проверяващи инспектори

Шофьорът е задържан от служители на РУП-Несебър, грози го лишаване от свобода за 1 година

60-годишният Иван К. от Несебър е шофьорът на таксито, което днес отвлече инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор в Свети Влас. Той беше избягал след акцията „таен клиент”, при която в колата му се качиха проверяващи, маскирани като туристи, съобщи Флагман.

В резултат на бързите полицейски действия на служителите от Районно управление – Несебър, е установена самоличността на шофьора и същият е задържан за срок до 24 часа.

Иван К. преди обед качил в автомобила си от Слънчев бряг към Свети влас инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор, маскирани като туристи. Служителите заедно с представители на „Икономическа полиция” и ДАИ провеждали специализирана акция по установяване на случаи на нерегламентиран превоз в курортния комплекс.

По таксиметровия автомобил на несебърлията нямало табелка „такси”, като по време на превоза до Свети влас, апарата не бил включен. „Тайните клиенти” заявили, че превозната цена била договорена устно, като наближавайки Свети влас, 60- годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ и вместо да спре, тръгнал да обикаля града.

След установяване самоличността на Иван К., същият дал обяснения по случая в Районно управление – Несебър, като е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 270 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини