Топлофикация зарадва половин София - няма да спира топлата вода през август

„Топлофикация София” ЕАД уведомява своите клиенти, че няма да спира работата на ТЕЦ София Изток от 15 до 30 август и абонатите на компанията от кварталите „Иван Асен II”,. „Яворов”, „Гео Милев”, „Изток”, „Изгрев”, „Дианабад”, „Мусагеница”, „Полигона”, „Витоша”, „Дървеница”, „Студентски град”, „Младост” 1-4 част, „Дружба” 1 и 2 част, „Подуене – център”, „Редута”, „Лозенец”, ВЕЦ „Симеоново” и посолствата на бул. „Симеоновско шосе” ще имат нормално топлоподаване, съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София” ЕАД.

Това стана възможно благодарение на положените усилия на екипите на дружеството да оптимизират дейностите по задължителните проверки и профилактика на производствените мощности в ТЕЦ „София Изток”, които бяха планирани да се извършат през втората половина на месец август, както и чрез използването на възможностите за прехвърляне на отделни квартали за снабдяване с топла вода от други топлоизточници поради значително намаленото топлоподаване от централата в летния период.

Клиентите на дружеството, захранвани от ТЕЦ „София Изток” ще имат нормално топлоподаване с изключение на обектите, където се подменят тръби и са посочени като конкретни адреси в Графика за ремонтите, публикуван на сайта на компанията – www.toplo.bg.

„Топлофикация София” ЕАД ангажира всички фирми - изпълнители на обектите да приключат строително-монтажните работите и да възстановят напълно вертикалната планировка и асфалтовите настилки на улиците до 15 септември, а засегнатите зелени площи - до 30 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини