Люси Дяковска си носи възглавница за хотела

Тя е червенокоса, усмихната и вече е била жури в други музикални формати. Тази есен Люси Дяковска ще бъде сред четиримата съдии, които ще издирват новия “Х фактор” в шоуто на Нова тв - заедно с Криско, Маги Халваджиян и Саня Армутлиева. “В този формат журито има възможност не само да оценява, а и директно да насочва и окуражава по един по-различен начин участниците и да работи с тях”, обяснява Люси защо е поела към това приключение. Според нея подобно шоу не е просто най-прекият начин да постигнеш слава, а добре организиран път за хора с късмет и шанс да покажат таланта си. “Да, телевизията прави хората много бързо популярни, но тя също толкова бързо може да ги превърне и в забравени. В крайна сметка артистът е този, който трябва да се погрижи за това да не бъде забравен”, смята певицата, чиято звезда изгря, след като се включва в кастинг за формирането на групата “Ноу Ейнджълс” през 2000 г. За кратко време момичетата от бандата стават изключително известни в Германия.

Люси често се включва в благотворителни каузи. Този месец й предстои отново да бъде част от голф турнир в Лайпциг. Там вече три години поред чрез различни активности успяваме да съберем около милион евро за една вечер, обяснява певицата.

В момента Дяковска е на турне със свои колеги - китарист и перкусионист, из Германия. “Пътуваме 4 дни в седмицата - стотици километри, хотели, сцена, осветление, звук и прекрасна рок енд рол публика”, обяснява певицата. Признава, че е човек, свикнал да има приятели навсякъде по света, събирани с години, и то от различни сфери - в театрите, попкултурата... И винаги намира начин да се свърже с тях, за да не й липсват. Виж, с възглавницата положението е по-различно - когато пътува, си носи собствена. Това й дава чувство на уют и носи аромата на нейното “вкъщи”.

Кавалерката й Мели гони зайци по поляните

Вече година и половина Люси Дяковска се грижи за Мели. Това е куче порода кавалер кинг чарлз шпаньол. Купила я “случайно” от България, а след това съвсем не случайно животинчето станало част от живота й, с което не се разделя 24 часа в денонощието. Двете не се разделят даже и когато Дяковска излиза на концерти.

Кавалерката стои в леглото си в гримьорната и я чака да приключи с ангажимента си.

Мели пътува навсякъде с певицата. Когато Дяковска шофира, кучето е на предната седалка до нея. Още от бебе знае и какво е усещането да лети със самолет. Има си и специална чанта, в която да се чувства удобно. Заспива преди самолетът да излети и се събужда чак като Люси я изнесе на стабилна почва. “Мели знае всички правила и мисля, че даже й е приятно”, казва певицата.

Поради професията на Дяковска и честите й пътувания и Мели заобичала хотелите. “Винаги влиза първа, да подуши и да разбере къде какво има”, смее се червенокоската.

Преди време Люси беше пуснала снимки във фейсбук от своето събуждане, в което активно участие взема именно кучето, облизвайки я по носа.

И напук на всички модни приумици, Мели не носи дрешки, защото е по-скоро “приключенско” куче, обича да тича по пясъка, да се катери по горски пътечки, да се въргаля в калта.

“Мели не е цирков артист и за мен беше много важно да нямам куче, което може да дава лапа, да се върти на задните си крака и да се прави на умряло, защото аз никога не съм виждала смисъл в това”, обяснява Дяковска. После я хвали, че всъщност е много добра и послушна, а че единствените команди, на които държи, е да идва при нея и когато й каже да спре - да го направи.

Заради домашния си любимец пък певицата опознала парковете и горите на Германия. И ги обикнала, както става, след като опознаеш нещо или някого. Породата на Мели е свързана с ловджийските кучета и това често предизвиква инстинкта й да “хваща” плячка. “В Германия има зайци навсякъде по поляните и можете да си представите какво означава това за едно ловджийско куче”, смее се Люси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица