На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Почивка – горчивка: 9 неща, които ни съсипват отпуска

Планираме, стягаме се с много мерак, е, забравяме половината от нещата вкъщи, но все пак потегляме на така дълго мечтаната лятна Почивка. Точно така, с голямо “П”, защото после дълго ще Приказваме за нея, ще Пускаме снимки във фейсбук, а и най-вероятно ще Псуваме, освен ако не сме достатъчно възпитани, за да въздъхнем и да кажем просто: “Ама че работа! Каква я мислихме, а тя каква стана.” Колко пъти се е случвало да отидем на море, а още на втория ден да се тръшнем болни – я с температура, я с главоболие, я сполетяни от “рядкото щастие”.

Какви са тези злонамерени сили, които правят от почивката горчивка? Експерти по ваканционните дела (това са хора, които си отдъхват редовно поне 165 дни в годината) систематизираха факторите, които ни пречат да се насладим максимално на заслужения отпуск, а понякога дори го провалят. Оказва се, че повечето от несгодите на почиващите са дело на самите почиващи. Четете нататък и ще разберете за какво става дума.

Бил съм се бил напил

Големи хора сме и не върви да се правим на света вода ненапита. Освен ако не сме пълни въздържатели (сакън, но и това се случва), значи поне веднъж сме злоупотребили с алкохолните напитки. Нормално е да се отпуснем – романтика, барчета по плажа, влюбени си повръщат един на друг в скутовете… Но след това цял ден сме извън строя с тежък махмурлук, който се лекува само с леденостудена бира, много фрешове и айран.

Оплетени в мрежата

Ние, съвременните хора, сме мухи, полепнали в паяжината на социалните мрежи. А това, че дори на курорт не можем да се откъснем от джиесемите си, ни пречи да се огледаме и да видим това, заради което сме тук – природа, море и гъсти гори от хотели. Почивката свършва, остават ни морските селфита, но бяхме ли наистина там?

На хладно върху порцеланов трон

Стомашният вирус е напастта, която тормози почиващите по морето. Някои препоръчват да не се пие вода от чешмата, други – да си мием редовно ръцете. Но заразата може да прихванем от други почиващи, от недобре измитата зелена салата в ресторанта или… буквално от въздуха. “Рядко щастие” можем да си докараме и ако храната е “мръднала” от жегата. Но обикновено всичко се оправя с шепа лекарства.

Сърби, сърбиии…

Като нищо ще си спомните за онази реклама за гел, от който досадният сърбеж изчезва някъде, а глупавото детенце го търси под кревата. Стършелите и осите са напаст номер едно особено ако почивате в Гърция. Допълнителна екстра са комарите, мухите и особено конските мухи, които късат месо и бягат. Репеленти, противоалергични мазила и хапове са спасението срещу крилатата напаст.

Ох, чувствам се подута

Ол инклузив, изкушения на всяка крачка, а коремът ни расте ли, расте. За 85% от хората храната е едно от основните удоволствия и е някак естествено през почивката да им видим сметката на всичките там печени царевички, сладоледи, пасти, цаца и пържени картофки. Един път се живее! Но ако се движим повече, ще огладняваме по-качествено за следващото хранене.

На си ти куклите!

Внимавайте с кого тръгвате, защото общата ваканция е изпитание за приятелствата. Хора, с които не сте били на път, може да ви поднесат големи изненади и да се окажат егоистични, безотговорни, дори направо непоносими. А най-лошото е да изкарате остатъка от дните в хотела скарани. Това определено ще ви вгорчи почивката.

Ная, ела тука веднага

Пронизителен писък на майка на плажа, съпроводен с рев на невъзпитаното джереме, което вече три пъти ви е метнало лопатки с пясък на кърпата – това е пълен ад. Мисълта за подобно изпитание е подтикнала не един и двама храбри мъже към уединението на гръцките острови. Ако сте в такава ситуация, има един изход: бягайте към някой сенчест бар!

Обезводнени под изгарящото слънце

Марая Кери се е накиснала до гърдите в морето с чаша в ръка. И добре прави. В жегата, без да се усетим, можем да получим топлинен удар, да слънчасаме или да ни призлее от обезводняване. И в трите случая ще трябва да прекараме известно време на легло. Животът като цяло, и почивката в частност, са твърде кратки, за да ги пилеем. Затова най-доброто решение на този неприятен ваканционен проблем е да постъпим като звездата. С едно допълнение – да си сложим красива (широкопола) шапка.

Спасение няма – сакатлъци дебнат отвсякъде

Според статистиките по време на почивка вероятността да се нараним нараства с 23% при мъжете и 18% при жените. Когато е във ваканция, човек е склонен да опитва нови неща – скачане с бънджи, парапланер, парашут и т.н. Другата причина е че заради ваканционното настроение бдителността ни е приспана и можем да пострадаме буквално както си вървим. Запоите увеличават вероятността да получим бушон или тротоарна екзема.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.