Talisman сменя две лимузини накуп

ГЕОРГИ ЛУКАНОВ

Луксозен седан на Renault с предница на кросоувър и огромен багажник

Френската компания Renault представи новия си луксозен седан, наречен Talisman. Автомобилът е призван да смени цели две лимузини на компанията – Laguna и Latitude. Той ще бъде сглобяван в завода във френския град Дуе.
Talisman е построен върху платформата CMF и като дизайн прилича на кросоувърите Captur и Kadjar. Дължината на седана е 4,85 м, а широчината 1,46 м. Обемът на багажника е впечатляващ – 608 литра.

Шефът на Renault Карлос Гон заяви преди време, че използването на платформата CMF ще даде възможност на производителя да се намеси в огромната конкуренция в средноголемия D сегмент, където французите определено изостават. Дали това ще стане, ще покаже времето.

В двигателната гама на седана влизат два бензинови мотора с мощност 150 и 200 конски сили. И двата агрегата могат да работят в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Освен това на разположение ще бъдат и два дизелови двигателя от фамилията dCi. Мощността им е съответно 110 и 130 коня. Те работят в тандем с механична или роботизирана трансмисия. Също така можете да поръчате френската лимузина с дизелов двигател Twin Turbo със 160 конски сили, който работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия.

Това е единственият седан от сегмента,който комбинира фирменото 4Control задвижване на четирите колела с активно окачване. То предлага уникално пътно поведение, съчетано с типичния за френските лимузини комфорт и „мекота“.
Подобно на новия Espace лимузината е оборудвана с технологията Multi-Sense. Тя е отговорна за контрола на 4Control системата, активното окачване, двигателя и EDC трансмисията. Джаджата също така се грижи и за такива „дреболии“ като звука на двигателя и амбиентното осветление.

Още интересни новини от света на автомобилите четете в последния брой на списание "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили