Откриха мъртъв издирвания ловец Петър Желязков

Акцията по издирването на ловеца Петър Желязков приключи с печален резултат - откриха го мъртъв на 12-ия ден.

В търсенето от рано тази сутрин се включиха общо 50 души, от които около 30 военнослужещи от 61-Стрямска бригада Карлово, полицаи от Хисар, доброволци от местната власт и ловци, пише Блиц.

Изчезналият преди 12 дни Петър Желязков е паднал от 10-метрова скала. Пушката му е била до него. Той е бил открит от ловната дружинка на село Красново и от полицаите от РУП - Хисар. Предположенията са, че е загинал още същата вечер, когато се е напил и се е отделил от ловната дружинка.

Следите на 55-годишния мъж се изгубиха от 1 август. Желязков бил на разпивка с ловната дружинка на хисарското село Красново, в която членувал. Той се напил, скарал се с колега и напуснал компанията. На сутринта жена му Анка подала сигнал, че не се е прибирал. Оттогава в издирването се включиха стотици хора, следово куче, екипи на Гражданска защита, ловци и доброволци, но следа няма.

Петър Желязков е намерен на около 400 метра от мястото, където е бил с колегите си. Полицията е отцепила района на Рошава могила, където е открит трупа. Очаква се тялото на Желязков да бъде откарано до съдебна медицина в Пловдив.

Според разследващите не е изключена и версия за човешка намеса в смърт на ловеца, макар че основната версия за нещастен случай си остава.

Съпругата на Желязков Анка и децата му вече са уведомени за трагедията от кмета на селото.

През сълзи Анка заяви, че въпреки мъката си предпочита да знае какво се е случило с мъжа й пред неизвестността, в която са били потопени последните 12 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини