Ненчев ще подпише за изтребителите в края на август

Да, ще подпишем междуправителствен договор. На 27, 28 и 29 ще бъде вицепремиерът и министър на отбраната в България, вероятно ще подпишем един меморандум за разбирателство и сътрудничество.

Така отговаря министърът на отбраната Николай Ненчев днес по време на правителственото заседание на въпрос на премиера Бойко Борисов „Ненчев, върви ли в отбраната договарянето, ще подписвате ли за изтребителите?“, информира БГНЕС.

На предишно правителствено заседание военният министър подаваше информация на премиера, че най-вероятно ремонтът на руските изтребители МиГ 29 ще се извърши в Полша.

„Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се, в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор“, уверява премиера министърът.

Ненчев търси съдействие от министър-председателя за транспортирането на тежка военна техника от 14 август по магистрала „Хемус“ за Варна за участие в учение в Шабла. „Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение – от 24 до 29 август на Шабла“, пояснява Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.