Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

11 млн. лева повече приходи отчетоха горските предприятия след мерките на МЗХ

Мерките, въведени от Министерство на земеделието и храните, за опазване на горските територии дават резултати. Общият ръст на приходите е над 12 % по-голям в сравнение със същия период на 2014 г., благодарение на ограничаване на незаконните дейности в горите.

Видно от отчетните данни на Държавните горски предприятия те носят 11 млн. лв. повече приходи за първото шестмесечие на 2015 г., при еднакъв обем на ползване на дървесина с предходни години. Всичко това при по-ниски цени на дървесната суровина, предвид взетото решение за забрана за износ.

Печалбата за първото полугодие на тази година е 8 пъти по-голяма и е в размер на 4 млн. лева. За сравнение за същия отчетен период на 2014 г. финансовият резултат на всички предприятия е половин милион лева. Получените средства се инвестират в залесяване, подобряване на горската инфраструктура, превенция от пожари и други дейности, които са насочени изцяло и единствено към опазване и съхранение на природата.

За 2015 г. сме планирали най-големия обем залесяване за последните пет години. За шестмесечието сме създали общо 7000 дка нови гори, като до края на годината (през есента) ще достигнем 16 000 дка. Това е с 22% повече в сравнение с 2014 г.

Развитието на инфраструктурата в горите е от изключително значение за опазването им от пожари и доброто им стопанисване. Тази година е рекордна в изграждането на нова горска инфраструктура. Общо 558 км е дължината на предвидените за проектиране и строителство горски пътища. Това е 4 пъти повече от изградените за последните пет години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.