Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

11 млн. лева повече приходи отчетоха горските предприятия след мерките на МЗХ

Мерките, въведени от Министерство на земеделието и храните, за опазване на горските територии дават резултати. Общият ръст на приходите е над 12 % по-голям в сравнение със същия период на 2014 г., благодарение на ограничаване на незаконните дейности в горите.

Видно от отчетните данни на Държавните горски предприятия те носят 11 млн. лв. повече приходи за първото шестмесечие на 2015 г., при еднакъв обем на ползване на дървесина с предходни години. Всичко това при по-ниски цени на дървесната суровина, предвид взетото решение за забрана за износ.

Печалбата за първото полугодие на тази година е 8 пъти по-голяма и е в размер на 4 млн. лева. За сравнение за същия отчетен период на 2014 г. финансовият резултат на всички предприятия е половин милион лева. Получените средства се инвестират в залесяване, подобряване на горската инфраструктура, превенция от пожари и други дейности, които са насочени изцяло и единствено към опазване и съхранение на природата.

За 2015 г. сме планирали най-големия обем залесяване за последните пет години. За шестмесечието сме създали общо 7000 дка нови гори, като до края на годината (през есента) ще достигнем 16 000 дка. Това е с 22% повече в сравнение с 2014 г.

Развитието на инфраструктурата в горите е от изключително значение за опазването им от пожари и доброто им стопанисване. Тази година е рекордна в изграждането на нова горска инфраструктура. Общо 558 км е дължината на предвидените за проектиране и строителство горски пътища. Това е 4 пъти повече от изградените за последните пет години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.