Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Българският и испанският туризъм били застрашени от промяната на климата

Туристическата индустрия в южните европейски държави като Испания, Италия и България е заплашена заради промените в климата. Това показват данни на доклад на Европейския съюз, цитиран от британския в. „Индипендънт“.

В изследването, озаглавено „Времето е от значение: адаптиране на туристическото търсене към климатичните промени в Европа“ се казва, че промяната в климатичните условия може да превърне желани южни туристически дестинации по-малко атрактивни за туристите.

Горещите и сухи лета в южни страни като Испания и България биха могли евентуално да доведат до увеличаване на засушаването, горски пожари и загуба на дива природа.

Увеличаването на температурите би могло и просто да направи средиземноморските страни прекалено горещи за посещаване в пика на лятото. Тези фактори бих могли да направят тези страни по-малко привлекателни за туристите. В същото време според доклада по-северни страни с по-умерени лета биха могли да се радват на увеличен туристически интерес.

Докато доклада определя България и Испания като най-големите губещи, северните балтийски страни като Латвия, Естония, Словения и Словакия биха могли да се радват туристически бум. Въпреки това обаче туристите не трябва да бързат да отменят почивките си – предположенията на доклада засягат периода след 2100 г.

Според данните южните средиземноморски страни биха могли да изгубят приходи от туризъм в размер на до 0,45% от БВП всяка година. В случая на Испания това означава загуби до 5,6 млрд. евро годишно.

Според проучването промяната на климата може да доведе и до промяна в това кога и как взимаме отпуските си в бъдеще. В него се казва, че хората биха могли да започнат да взимат отпуските си по-равномерно в рамките на годината, като те ще бъдат и по-кратки, за да могат да се радват на по-мекото време и през други сезони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.