Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

515 заболели от варицела в Търговищко тази година

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта  Фандъкова се закани да спре "никнещите като гъби" небостъргачи

Българският и испанският туризъм били застрашени от промяната на климата

Туристическата индустрия в южните европейски държави като Испания, Италия и България е заплашена заради промените в климата. Това показват данни на доклад на Европейския съюз, цитиран от британския в. “Индипендънт”.

В изследването, озаглавено “Времето е от значение: адаптиране на туристическото търсене към климатичните промени в Европа” се казва, че промяната в климатичните условия може да превърне желани южни туристически дестинации по-малко атрактивни за туристите.

Горещите и сухи лета в южни страни като Испания и България биха могли евентуално да доведат до увеличаване на засушаването, горски пожари и загуба на дива природа.

Увеличаването на температурите би могло и просто да направи средиземноморските страни прекалено горещи за посещаване в пика на лятото. Тези фактори бих могли да направят тези страни по-малко привлекателни за туристите. В същото време според доклада по-северни страни с по-умерени лета биха могли да се радват на увеличен туристически интерес.

Докато доклада определя България и Испания като най-големите губещи, северните балтийски страни като Латвия, Естония, Словения и Словакия биха могли да се радват туристически бум. Въпреки това обаче туристите не трябва да бързат да отменят почивките си – предположенията на доклада засягат периода след 2100 г.

Според данните южните средиземноморски страни биха могли да изгубят приходи от туризъм в размер на до 0,45% от БВП всяка година. В случая на Испания това означава загуби до 5,6 млрд. евро годишно.

Според проучването промяната на климата може да доведе и до промяна в това кога и как взимаме отпуските си в бъдеще. В него се казва, че хората биха могли да започнат да взимат отпуските си по-равномерно в рамките на годината, като те ще бъдат и по-кратки, за да могат да се радват на по-мекото време и през други сезони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.