Дани де Вито получи наградата за цялостно творчество на фестивалa в Сан Себастиан

Уникалният Музей на Луната идва в Европа (ВИДЕО)

Италия прие закон за по-лесно депортиране на мигранти

Реален или виртуален музей – решават в МУ–Пловдив в Нощта на учените

Отбелязвят нощта на прилепите в Търново Сред организатори са Пещерен клуб „Дервент” и Ученически спелеоклуб „Проф Рафаил Попов“

Борисов поздрави Тръмп на форума в Ню Йорк (СНИМКИ)

Разширяват социалните услуги в Габрово по проект за близо 300 000 лева Създава се „синя стая” и сензорна градина

Бербатов се обяви срещу агресията: Проблемите на пътя решавайте с усмивка

Прекършен от вятъра клон падна върху автомобил в София (СНИМКИ)

„Металика“ обявиха датите за турнето си в Европа

Руският посланик на възпоминателна церемония в село Душанци

САЩ не успели да запълнят свободните места в армията през 2018 г.

Бурният вятър събори дървета и отнесе покриви в Северозападна България Най-тежко е положението в Монтанско

Младежка геосфера отвори врати в Шумен

Пишат любовни послания на голямо пано в центъра на Варна

Спасиха изоставено дете в сиропиталище

Социални работници спасиха изоставено непълнолетно момиче от вече закрит дом за деца, лишени от родителски грижи, в Русе, съобщиха от съдебната палата. Районният съд определи мярка за закрила на Н.Р. А. в център за настаняване от семеен тип, докато се намерят приемни родители или тя навърши 18 години.

Личната й драма излиза наяве след сигнал на дирекция “Социално подпомагане”. Детето е зарязано при роднини, тъй като майка му заминала за Гърция. Междувременно се омъжила и родила друго дете. С новото си семейство тя напуснала страната и напълно забравила за дъщеря си. Биологичният баща на детето пък се преместил да живее и работи в Германия. Той категорично отказал да се грижи за дъщеря си и дори не я припознал. Момиченцето било настанено при леля си. С течение на годините обаче лелята родила три деца, а имала и непълнолетен брат. За племенницата тийнейджърка вече нямало място. И преди 3 години Н.Р.А. е настанена във временния приют за безпризорни деца. Тя обаче непрекъснато бяга от дома при леля си. Отношенията между двете обаче се влошават и момичето окончателно напуска дома й. Социалните работници я настаняват в приют и започват да издирват майката. След като я откриват, тя се съгласява да се върне в България и да се погрижи за дъщеря си. Поискала малко време, за да оправи документите на другото си дете в Гърция. Но след това повече не се вестява. “Майка ми не ме е търсила нито в приюта, нито в дома, а с леля си съм във влошени отношения”, признава тийнейджърката пред съда.

След изтеклия срок за настаняване в приюта тя е прехвърлена в сиропиталище, а след закриването му сега получава ново убежище. Не е ясно обаче каква ще е съдбата й.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.