Тиквичките в настъпление

Турция може да купи руски изтребители Су-57, ако САЩ блокират доставката на F-35

Апаш влиза в затвора заради 12-годишна булка В област Монтана има 51 непълнолетни майки с 56 деца

Мигранти в център в Дрезден нападнаха полицаи Трима са ранени

Хора даряват кръв в църква

Васил, който издяла Смолян с резачка Най-голямата му дървена фигура тежи над тон

За Мушек и мушеците 195 години от рождението на Найден Геров, съставил първия ни речник

Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Предприятие за преработка на риба строят в Белица Предвиждат количества до 300 тона годишно

Установено е огнище на инфлуенца в село Стефаново

Почина синът на годеника на певицата Емилия

Спасиха изоставено дете в сиропиталище

Социални работници спасиха изоставено непълнолетно момиче от вече закрит дом за деца, лишени от родителски грижи, в Русе, съобщиха от съдебната палата. Районният съд определи мярка за закрила на Н.Р. А. в център за настаняване от семеен тип, докато се намерят приемни родители или тя навърши 18 години.

Личната й драма излиза наяве след сигнал на дирекция “Социално подпомагане”. Детето е зарязано при роднини, тъй като майка му заминала за Гърция. Междувременно се омъжила и родила друго дете. С новото си семейство тя напуснала страната и напълно забравила за дъщеря си. Биологичният баща на детето пък се преместил да живее и работи в Германия. Той категорично отказал да се грижи за дъщеря си и дори не я припознал. Момиченцето било настанено при леля си. С течение на годините обаче лелята родила три деца, а имала и непълнолетен брат. За племенницата тийнейджърка вече нямало място. И преди 3 години Н.Р.А. е настанена във временния приют за безпризорни деца. Тя обаче непрекъснато бяга от дома при леля си. Отношенията между двете обаче се влошават и момичето окончателно напуска дома й. Социалните работници я настаняват в приют и започват да издирват майката. След като я откриват, тя се съгласява да се върне в България и да се погрижи за дъщеря си. Поискала малко време, за да оправи документите на другото си дете в Гърция. Но след това повече не се вестява. “Майка ми не ме е търсила нито в приюта, нито в дома, а с леля си съм във влошени отношения”, признава тийнейджърката пред съда.

След изтеклия срок за настаняване в приюта тя е прехвърлена в сиропиталище, а след закриването му сега получава ново убежище. Не е ясно обаче каква ще е съдбата й.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.