Граждани задържаха пиян шофьор (обзор)

Войната по пътищата, която доведе до смъртта на стотици невинни деца и възрастни, доведе до остра реакция в обществото. Гражданите решиха да вземат нещата в свои ръце и задържаха пиян шофьор.

Случката се разиграла късно през нощта в петък пред заведение на Aladin Foods в столичния квартал „Младост 1“. Там спрял автомобил, от който слязъл видимо пиян шофьор. Купил си храна и се отправил отново към колата си. В този момент други двама клиенти на заведението го хванали и не му позволяват да седне зад волана. После повикали КАТ и дали показания.

„За щастие двама от нашите клиенти - Ивайло и Георги Илчеви, проявиха будна гражданска съвест. Искаме да изкажем благодарност и възхищение от постъпката им, нека повече хора научат за нея. Всеки ден научаваме за жестоки инциденти. Не всеки ден имаме възможност да бъдем вдъхновени и да отворим очите си за смелите постъпки. За нас те са пример за хора, които могат да движат промяната в България“, обявиха от заведението.

В социалните мрежи веднага се появиха различни коментари. Имаше и такива, че това е анархия, тъй като гражданите нямат право да се задържат един друг против волята си. Повечето хора все пак смятат, че е по-важно превантивно да се спаси човешки живот, а не да се спазва законът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини