По-малко дъновисти на Седемте езера

Около 1000 дъновисти са вече в лагера на Бялото братство край езерото Бъбрека в Рила, съобщиха хижари и превозвачи, които обслужват групите туристи по циркуса. Това лято станът на последователите на Дънов, разположен на площ от 1,1 декара с максимум до 300 палатки, колкото е разрешителното им от НП "Рила", е по-слабо населен - въпреки разкошното време, коментират планинари.

Температурите на Седемте езера варират от 16 до 20 градуса, докато в Сапарева бяна са 35-36 градуса, отбеляза съветникът от курорта и шеф на превозваческа фирма Калин Гелев /ГЕРБ/. Може би, защото денят на традицонната Паневритмия 19 август се пада по средата на седмицата, ще се качат по-малко последователи на Учителя, добави той. Пък и се очаква дъжд от понеделник.

Билетът от Бялата къща в столичния кв.Изгрев, откъдето тръгват стотици дъновисти тези дни, до началната станция на седалковия лифт при хижа Пионерска, е 12 лева, а от централна гара в София до лифта - 14 лева.

В лагера се пребивава само с регистрация и при спазване на железен вътрешен ред и правила. Кухнята е обща, мястото за миене на посудата и вещите е на 100 м североизточно от хижа "Седемте езера", непосредствено до скалите. Там се монтират походни умивалници, които след 31 август се демонтират. Ползва се и питейна вода от извор в близост до южния бряг на Рибното езеро, казаха от ръководството на НП "Рила".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини