В София и Перник: Без да снима, КАТ глобява най - много

Катаджиите в София и Перник са глобили най-много шофьори, без срещите да са заснети от камери и записани от микрофони в патрулките. Това става стана ясно от полицейските отчети по области за контролната дейност по пътищата през втората седмица на този месец - от 10 до 16 август.

Както писа “Труд”, от 24 юли ченгетата получиха право да спират при явни нарушения и без да се снимат, като задължително трябва да напишат акт или фиш на виновния. По-късно министър Румяна Бъчварова задължи КАТ да отчита контролната дейност. Данните за първата седмица на август бяха тотално объркани, но при втория опит вече са доста поправени.

Вижда се например, че при 1190 засечени нарушения в София град катаджиите имат 512 без срещите да са филмирани. Колегите им Софийска област са регистрирали 543 нарушения, от които 393 при незаснети срещи, а в КАТ-Перник от 371 нарушения 302 са констатирани без видео.

Общо 11 501 нарушения са засечени в страната миналата седмица, хванати са 667 шофьори без книжки и 479 пияни зад волана. t

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини