“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Внесоха обвинителния акт срещу Антоанета Василева за извършени престъпления по служба

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Антоанета Василева, бивш секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора. На Василева са повдигнати две обвинения – за извършени престъпления по служба, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БГНЕС.

В качеството си на длъжностно лице, за времето от 03.01.2013 г. до 20.06.2013 г. в гр. София, Василева не е изпълнила служебните си задължения, като не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки по ЗОП, а сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас. Василева също така е превишила правата си, като сключила пряко въпросните договори, което е в правомощията на председателя на комисията. Всичко това е било извършено от нея с цел да набави за фондация “SOS – семейства в риск” в гр. Варна и за сдружение “Равновесие” в гр. Бургас, облага в размер на 200 940 лв. (двеста хиляди деветстотин и четиридесет лева). Така за държавния бюджет са настъпили вредни последици в горепосочения размер и освен това е уронен престижа и доверието в държавната администрация.

Второто обвинение срещу Василева е за това, че в качеството си на длъжностно лице за периода от 17.05.2013 г. до 20.06.2013 г. в гр. София, превишила правата си. Тя сключила анекс към Рамково споразумение, като лично положила подпис, което е в правомощията на зам. министър-председател и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. Това е било извършено от Василева, с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607 лв. (три хиляди шестстотин и седем лева). По този начин за бюджета на проект за Превенция на трафика на хора, принадлежащи към етнически групи, са настъпили вредни последици в горепосочения размер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.