Главният секретар на МВР Георги Костов за оставката на Пламен Узунов: Достоен човек, очаквам възмездие по случая

Главният секретар на МВР Георги Костов очаква да има възмездие по случая, свързан с катастрофата, довела до смърт и станала повод "един достоен човек като Пламен Узунов да си подаде оставка", съобщи „Фокус”.

Костов уточни, че очаква всеки да понесе наказанието си спрямо вината, която има. По случая е образувана вътрешна проверка, която трябва да приключи най-късно до месец. Главният секретар Георги Костов изказа предположение, че до три седмици ще се знае вината на всеки.

В момента се извършва проверка на цялостната дейност на дирекцията като срокът за приключването й, е също един месец. Според главния секретар е важно каква организация е била създадена, за да не се допускат такива явления. Независимо от проблемите по безопасността на движението в Пловдив е важна организацията на работа, като трябва да се получава информация по всички възможни канали.

По отношение вината на служителите на пътна полиция, които не са информирали своевременно дирекцията за настъпилата катастрофа със смърт и не са задържали веднага виновния шофьор, Георги Костов каза, че е възможно да има престъпна небрежност и не е задължително да става въпрос за подкуп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини