Пловдивски зет оглави полицията под тепетата

Пловдивският зет старши комисар Христо Разсолков оглави в четвъртък областна дирекция на полицията в града под тепетата, където бе представен лично от главния секретар на МВР Георги Костов.

33-годишният Разсолков е не само най-младият директор в историята на местната полиция, но и първият "външен" шеф в нея. "От 8 години съм женен за пловдивчанка и тук дори ми е постоянният адрес. Така че мисля, че познавам добре града", декларира младият шеф. Той е в МВР от 2003 г., а през последните 4 месеца бе начело на ОД на МВР-Благоевград.

"Това, че не е местен, си има и предимства - няма да има сантименти към подчинените си, за да бъде достатъчно твърд и решителен, когато се налага", декларира главният секретар на МВР Георги Костов. Той увери, че новият директор притежава 3 качества, които имал и предшественикът му Пламен Узунов - лоялност, компетентност и работоспособност.

"Дано има възмездие за тези, заради които доблестен човек като Пламен Узунов подаде оставка", декларира главният секретар на МВР. Той очаква до 2-3 седмици резултати от вътрешната проверка, за да се разбере дали има полицейски "чадър" над шофьора, причинил смърт на пешеходец на "зебра", и всички виновни да си понесат наказанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини