Жена загина на път за свиждане на катастрофиралия си внук (обзор)

Жена на 56 години загина в тежка катастрофа край павелбанското село Долно Сахране. Тя пътувала към болницата в Стара Загора, където трябвало да занесе документите на пострадалия тежко при катастрофира ден по-рано неин внук.

Инцидентът е станал в четвъртък сутрин малко преди 7 часа на подбалканския път София-Бургас, информираха от полицията. Близо до Долно Сахране 56-годишната Айтен Садък се забила челно с управлявания от нея "Мерцедес" в автомобил "Деу", шофиран от 28-годишна казанлъчанка.

При сблъсъка Айтен е загинала на място, другата жена е транпортирана до Казанлъшката болница с множество травми и счупвания и на двата крака. Тя е стабилизарана и е без опасност за живота.

Заради зловещия сблъсък движението по Подбалканския път бе пренасочено за няколко часа по обходен маршрут в района на Долно Сахране.

По ирония на съдбата загиналата жена е отивала да види 16-годишния си внук в болницата, който ден по-рано катастрофирал с мотоциклет. Младежът бил в тежко състояние в хирургично отделение на Старозагорската болница, с опасност за живота.

При падане от мотор той счупил двете си ръце, имал фрактури на 6-и и 7-и прешлен и комоцио. 56-годишната Айтен се грижела за внука си, след като родителите му заминали на гурбет в чужбина. По непотвърдена информация обаче тя предизвикала челния сблъсък при опит да направи обратен завой на натоварения път на място без достатъчна видимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини