Топят кмета на Пловдив пред прокуратурата

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов и съпартийците му от парламентарната група на Патриотичния фронт и централата в града под тепетата стоят зад последните атаки срещу градоначалника Иван Тотев.

Той е подложен на обстрел от чужди и свои още от 2009 г. В Пловдив се говори, че атаките са съгласувани с бившите ГЕРБ-ери и кандидат-кметове Дани Каназирева и Здравко Димитров и с местна партийна централа от левицата. От ПФ показаха сигналите си до главния прокурор Сотир Цацаров и Агенцията за държавна финансова инспекция за “съмнително разходване на общински средства и възлагането на обществени поръчки с пряко договаряне”. Става дума за изграждането на “Колодрума”.

До момента хора на АДФИ не са влизали в общината, чиято документация не е проверявана и от прокуратурата въпреки сигналите до Цацаров.

От ГЕРБ-Пловдив определиха зачестилите медийни атаки срещу лидера им като “нечистоплътни предизборни пасквили”. “Една от опорните точки преди избори е да омаскариш този, който управлява в момента. Особено когато не можеш да намериш други. Не се притеснявам, защото строителството на “Колодрума” е гледано под 100 000 лупи”, коментира наскоро кметът Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини