Борисов: Убеден съм, че всички мерки, които сме взели с прокуратурата, ДАНС, митниците и данъчните, ще имат краен резултат при горивата

След като съм поел ангажимент за нещо, ще го докарам до края. Виждате, само като си помисли човек, как за няколко дена сложиха 3700-4000 пломби. Ами защо не са сложени досега. Защо след като ги натиснах и напрегнах системата, за няколко дни могат да сложат 3700 пломби. Поне това Лукарски ми докладва онази вечер, сигурно днес вече са повече, коментира пред журналисти в Смолян министър-председателят Бойко Борисов измамите с горива, предаде „Фокус”.

„Убеден съм, че всички мерки, които сме взели, с прокуратурата, с ДАНС, с митниците, с данъчните, ще имат краен резултат. Така, че мастити адвокати ме чакат нещо да кажа по въпроса. Наблюдавайте ни действията - виждате най-ясният, най-точният, най-кристалният пример, дали вършим работата си в тази посока , е като видите сайта на Министерство на финансите - милиардите, които са събрани в повече от контрабанда”, каза още Борисов. По думите му, в сектора на горивата също ще има наказани хора.

„Имам и предвид и газа. Там положението не е по-добро. Вие виждате, първите проверки, които са направени , или „кръщават“ горивото така казано, или на 50 литра, 5 литра по малко слагат. И всичко това е със знанието или незнанието, разбира се тези които са на франчайз, тези които управляват веригите казват, че не знаят”, каза още министър-председателят.

„Ние сега сме набелязали денонощни мерки. Знаете, че особено от камерите, много добре се вижда и накрая ще им докажа, че някъде има и с умисъл, вършене на такива неща", уточни Борисов.

"След като ви казвам съм сигурен, че са установени такива. Имайте предвид, че по същия начин както манипулират километражите на автомобилите, могат да се манипулират и бензиновите колонките за зареждане”, допълни премиерът.

„Ако сега го кажа пред вас, че сме го засекли това, ще започнат въпросите, кои са, колко са, но това ще стане ясно, след като ДАНС и прокуратурата ги внесат в съда, ще стане ясно какви са ги вършили. Да не говорим, че има рафинерии, които не са внесли един кораб със суров петрол. Всичко това е в много напреднала фаза на производства на различните организации. Нахално беше от тяхна страна, да плащат по -малко ДДС, в най-силните месеци, когато никой не слиза от колата. Ако мислят, че по този начин ще съборят бюджета и ще съберем по- малко – не. Ще съберем много повече", заяви министър-председателят. По думите на Борисов, сегашното правителство е събрало толкова данък, колкото правителството на Орешарски при скъпия петрол, дори двойно повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини