Фадрома теглила два закъсали камиона на ферибота Свищов-Зимнич

Два камиона идващи от Еврапо с товари са закъсали в събота късно вечерта на ферибота, който превозва автомобили и пътници между Свищов и румънския град Зимнич. Проблемите с тежките возила възникнали около 21 часа на 22 август на слизане на пристанище Свищов. За щастие, не се стигнало до нещастен инцидент.

В злополучната вечер тежащия около 44 т и натоварен със стока камион е получил повреда във въздушната система при изкачването на платформата, по която се излиза от кораба. Според шофьора на машината това е създало опасност камионът да се засили обратно и да падне в Дунав, повличайки всичко по пътя си. В същото време втори тир закъсал на самия кораб.

Шофьорът на първия български товарен автомобил, който бил заседнал на средата на моста загрял спешния телефон 112 като е звънял 8 пъти. На място била изпратена пожарна, но тя била 16-тонна и се оказало, че не може да изтегли по стръмния участък 3 пъти по-тежкото возило. Пристигнал екип и на Гранична полиция.

„Обадиха ми се за възникналата ситуация и веднага отидох на пристанището. Наложи се да извикаме фадрома, която около полунощ издърпа закъсалия тир. Изтеглянето на втория камион бе отложено за сутринта в неделя, за да не се стигне до друг инцидент при втора такава операция в тъмното”, обясни пред „Труд” шефът на фериботната връзка Свищов-Зимнич Николай Попов.

Той уточни, че тирът е забуксувал на стръмната платформа, която била мокра от проливния дъжд. В неделя сутринта обстановката била овладяна и курсовете до Зимнич и обратно се изпълняват нормално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини