ГЕРБ иска референдум за скандална сделка

Да се проведе местен референдум по скандалната сделка с бизнесмена Христо Ковачки, предложиха на среща с жителите на Баня кандидатът за кмет на ГЕРБ в община Карлово Теодор Шойлеков и тримата му съпартийци общински съветници. "Така хората в Баня ще могат да кажат мнението си и дали сделката да бъде развалена", коментира Шойлеков. Предложението бе прието с аплодисменти от местните хора.

През 2007 г. община Карлово влезе в общо дружество с Христо Ковачки, като идеята на съдружието е в Баня да се инвестират милиони за развитието на курорта. За целта община Карлово апортира спортния комплекс на Баня и земи за 7 млн. лв. в курортния град и в село Соколица. До момента Ковачки не е предприел действия за реализиране на инвестиционните си намерения, а заради подписания договор с неизгодни за общината клаузи прокуратурата разследва кмета Емил Кабаиванов. В същото време жителите на Баня искат курортът да се развива и тук да има много туристи, както преди, но това засега е невъзможно заради проблема с неработещото дружество.

Общинските съветници от ГЕРБ настояват до местните избори на 25 октомври да бъде замразена продажбата на всички общински земи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини