Съд отмени 100 лв. глоба за пътуване без билет

Победа в съдебната битка на две инстанции срещу Столична община регистрира софиянка, която е била неправилно санкционирана с акт за 100 лв. заради нередовен билет за градския транспорт, съобщи "Телеграф".

Съдебната драма излиза наяве с решение на Административен съд - София от средата на миналия месец, с което магистратите уважават жалбата на Светла В. и отменят наложеното и наказателно постановление от 100 лв.

Случката, заради която е глобена жената, е до болка позната напътуващите в столичиня градски транспорт. На 16 януари 2014 госпожата е пътувала с автобус номер 11 по посока жк. "Овча Купел", става ясно от документите в съда. Тъй като автобусът е препълнен, жената е помолила хората преди нея да и продупчат билетчето. След като в претъпкания рейс се качват контрольори, те установяват, че билетът на жената е нередовен., при което тя им обяснява ,че не го е перфорирала лично, а е предаван от ръка на ръка.

От съдебния протокол става ясно, че софиянката не вижда добре и тъй като в автобуса е претъпкано, не е имала възможност да си сложи очилата, за да проследи със собствените си очи пътя на билето да перфоратора и обратно. Въпреки това контрольорите я свалят на следващата спирка. Тя доброволно си дава личните данни, но отказва да им плати на ръка 20 лв. за "билет за нередовен пътници" и те и съставят акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини