Затварят изцяло за движение бул. "Витоша" в София до 1 септември

До 1 септември ще бъде положен изцяло релсовият път за връзката с бул. „България”, както и ще бъдат изпълнени пътните платна и по-голямата част от тротоарите. Проектът предвижда основен ремонт на 1,8 км. булевард с релсов път, пътни платна, изграждане на нови тротоари и ново осветление. Това съобщиха от столичния виртуален пресцентър.

В момента се работи по мостовото съоръжение над бул. „България”, каза зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов при проверката си на обекта днес. Демонтирани са старите релси и в момента се полага новият релсов път.

От утре предстои затварянето и на източните платна от страната на НДК в участъка между бул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Пенчо Славейков”.

След 1 септември ще бъде възстановено движението по булеварда, включително и на трамваите, обслужващи линия 7, каза още Христов. Ще продължи работа по тротоарите и по двата пешеходни подлеза при кръстовището с бул. „Пенчо Славейков”. Изпълнител на обекта е „Обединение Витоша 2014”. Ремонтните работи започнаха на 1 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини