Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Министър Митов: Не само бежанци заливат Европа, има и икономически емигранти

Голяма част от хората, които и в момента вървят по различни пътища към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти. Това каза в студиото на БиТиВи Даниел Митов. Според него, различните групи хора трябва да бъдат третирани различно, а самият проблем трябва да бъде разгледан от ЕС, защото това не е проблем само на балканските държави.

„Европа трудно ще удържи на подобен натиск от човешки вълни, трябва да има обща европейска политика за ситуацията. А съществува и потенциална опасност сред потока от хора да влязат и терористи”, допълни министърът.

Той посочи, че напоследък маршрутът през Балканите е предпочитан от бежанци и емигранти, затова и България взима адекватни мерки за охраната на границите си. „Миграционният поток е насочен на Запад и на Север и никой няма полза да преминава добре охранявана граница като нашата”, смята Митов.

Според него, целта на бежанците и мигрантите не е България и затова засега ни заобикалят. „В рамките на Европейския съюз всеки трябва да си изпълнява задълженията и да не прехвърля своите ангажименти към други”, допълни външният ни министър. Като решение на проблема той посочи унищожаването на “Ислямска държава” и спирането на военните действия в Близкия Изток.

“За пръв път проведохме среща на външни министри от България, Македония и Албания и приехме обща Декларация”, разказа Митов за посещението си в Скопие вчера. Според него, вече и официално са успокоени македонците за своята териториална цялост.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.