Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

Цецка Цачева присъства на подписването на първите договори за саниране на блокове в Плевен

Днес е ден, в който правим поредната крачка в правилната посока. Посоката на новия Плевен. Това каза председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по повод подписването на първите четири договора с фирмите-изпълнители за изготвяне технически обследвания и технически паспорти, както и за обследване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в Плевен, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Няколко месеца по-рано, тук на същото място министърът на регионалното развитие и благоустройството министър Лиляна Павлова презентира Националната програма при огромен интерес от страна на гражданите на Плевен и специалистите, които ще участват в този процес. Затова съм изключително щастлива да науча от заместник -министър Николай Нанков, че в Северна България Плевен е втория град след Варна по отношение на тази програма”, каза още Цачева. Тя насърчи активността на служителите на общинската администрация в Плевен за разяснителната кампания сред гражданите, „Наистина жилищата ще бъдат като нови, защото не само ще изглеждат по различен начин – много по-естетичен, но ще бъдат и много по-енергоикономични, което е най-важното”, обясни председателят на НС. Цачева отново припомни, че средствата по програмата са лимитирани и всичко зависи от предприемчивостта на собствениците. ”Онова, което аз няма да се уморя да повтарям пред гражданите на Плевен е, че всички ние плевенчани имаме право не само на добра градска среда, на обществени пространства с видими резултати към днешна дата, но и на красива и функционална среда там, където хората живеят, в кварталите на Плевен, които перфектно се вписват в програмата за енергийна ефективност” , каза Цецка Цачева.

Договори с фирми изпълнители днес бяха подписани за осем жилищни блока в Плевен.
„Общата стойност на дейностите възлиза на 534, 922 лева. До 20 дни от датата на подписване на договорите трябва да са готови и техническите паспорти на сградите. Тази седмица приключва и втората процедура за избор на изпълнители за техническо и енергийно обследване на следващите 6 жилищни блока в Плевен”, каза кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Той подчерта, че три от фирмите, участващи в първата обществена поръчка са плевенски, а други три местни фирми са кандидатствали за втората. До дни стартира и трета процедура избор на изпълнител за техническо и енергийно обследване.

Подписването на договорите между кмета на Плевен проф. Димитър Стойков и фирмите -изпълнители стана в присъствието на председателя на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, зам.-министър Николай Нанков, областния управител Ралица Добрева, народния представител Владислав Николов, председателя на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, представители на сдруженията на собствениците, граждани и журналисти.

В Плевен са регистрирани общо 39 сдружения на собствениците, с 28 от тях Общината вече има сключени договори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.