Стоичков, Стефка Костадинова и Данчо Йовчев поканени да открият новата зала в Пловдив

Мегатриото на пловдивския спорт - Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, е чакано тази неделя в родния им град, за да открие новата зала "Колодрума".

Мегасъоръжението е за 14 вида спорт, 7500 зрители, струва 49,2 млн.лв. и е чакано над 50 години, които разграбиха за минути пуснатите от общината 4000 безплатни покани за официалната церемония по откриването. То ще се излъчва пряко тази неделя от 18.30 часа по БНТ1 и БНТ HD, тъй като новата спортна зала не може да събере желаещите да присъстват на двучасовото шоу.

Непосредствено преди откриването на паркинга пред залата ще финишират участниците в 64-ата колоездачна обиколка на България, които ще направят почетен тур на супермодерната писта, направена от най-качественото дърво - сибирска лиственица. За доброто настроение ще се погрижат музикантите от Пловдивската държавна опера, дует "Ритон", DEEP ZONE PRODJECT и група P.I.F., която ще изпълни хита си "Някой кара колело".

"Обиколил съм всички шосета и колодруми из цяла Европа и мога да кажа, че тази зала е най-уникалната, на която съм бил", сподели от своя страна Пламен Димов, състезател и капитан на КД "Цар Симеон".

На сесията на Общинския съвет-Пловдив ще се гласува създаването на общинско предприятие, което ще стопанисва новата многофункционална зала. 13 щатни служители ще се занимават със сключване на договори за наем, с маркетинг и рекламно-информационна дейност. За заплати, осигурителни вноски и издръжка на новото ОП "Многофункционална спортна зала" от общинския бюджет ще бъдат осигурени 157 170 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини