Студиата на ТВ7 се продават заради дългове

Част от сградата на столичния бул. "Цар Борис III", в която е ТВ7, се продава заради дългове. Имотът е обявен на търг от частен съдебен изпълнител, като процедурата е задействана по искане на Уникредит Булбанк. През 2012 г. тя е отпуснала заем за 20 млн. лв. и има ипотека върху част от парцела и сградата. Ден по-късно преди три години сградата е ипотекирана и в КТБ. В сградата, но на горните етажи, беше и кабинетът на Цветан Василев, съобщава "Капитал".

Началната цена за обектите е 4.37 млн. лв. В момента недвижимостите са собственост на "Партнер лизинг" - дружество, което също като телевизията беше свързано със затворената КТБ и Цветан Василев.

Това е пореден дългов проблем, свързан с телевизията. За "ТВ седем" има искане за несъстоятелност, а през април заради задължение към КТБ съдия-изпълнител опита да продаде техниката й, но премиерът спря действието. Сега, ако през септември някой купи студиата, телевизията може да се сблъска с най-солидния си проблем - да няма откъде да излъчва.

Това е пореден дългов проблем, свързан с телевизията. За "ТВ седем" има искане за несъстоятелност, а съдия-изпълнител опита да продаде техниката й.
Сграда, финансирана от две банки

Според обявлението имотът има възбрана от юли 2015 г. в полза на Уникредит Булбанк до 20 млн. евро заради договор за кредит от 10 юли 2012 г. По-ранна възбрана има и КТБ - от март тази година, като сградата е била ипотекирана в банката ден по-късно след тази на Уникредит.

Италианската банка е посочена в документите като взискател, т.е. тя следва да е инициирала продажбата. От Уникредит Булбанк потвърдиха, че действието е от тяхна страна, но заради банковата тайна не предоставиха повече детайли.

Ако се намери купувач, сумата ще отиде първо за инициатора на продажбата, а ако остане горница - към КТБ, обясниха юристи. По информация на "Капитал" кредитът на "Партнер лизинг" към Уникредит Булбанк е изплатен в по-голямата си част. Към КТБ обаче задълженията са огромни.

От кантората на съдебния изпълнител Стоян Якимов посочиха, че не могат да дадат повече информация от тази, която вече е публикувана, тъй като "Капитал Daily" не е страна по делото.

Издането не получило коментар от PR-а на телевизията, който бил в отпуск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини