3,5 години затвор за рапар от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Студиата на ТВ7 се продават заради дългове

Част от сградата на столичния бул. “Цар Борис III”, в която е ТВ7, се продава заради дългове. Имотът е обявен на търг от частен съдебен изпълнител, като процедурата е задействана по искане на Уникредит Булбанк. През 2012 г. тя е отпуснала заем за 20 млн. лв. и има ипотека върху част от парцела и сградата. Ден по-късно преди три години сградата е ипотекирана и в КТБ. В сградата, но на горните етажи, беше и кабинетът на Цветан Василев, съобщава “Капитал”.

Началната цена за обектите е 4.37 млн. лв. В момента недвижимостите са собственост на “Партнер лизинг” – дружество, което също като телевизията беше свързано със затворената КТБ и Цветан Василев.

Това е пореден дългов проблем, свързан с телевизията. За “ТВ седем” има искане за несъстоятелност, а през април заради задължение към КТБ съдия-изпълнител опита да продаде техниката й, но премиерът спря действието. Сега, ако през септември някой купи студиата, телевизията може да се сблъска с най-солидния си проблем – да няма откъде да излъчва.

Това е пореден дългов проблем, свързан с телевизията. За “ТВ седем” има искане за несъстоятелност, а съдия-изпълнител опита да продаде техниката й.
Сграда, финансирана от две банки

Според обявлението имотът има възбрана от юли 2015 г. в полза на Уникредит Булбанк до 20 млн. евро заради договор за кредит от 10 юли 2012 г. По-ранна възбрана има и КТБ – от март тази година, като сградата е била ипотекирана в банката ден по-късно след тази на Уникредит.

Италианската банка е посочена в документите като взискател, т.е. тя следва да е инициирала продажбата. От Уникредит Булбанк потвърдиха, че действието е от тяхна страна, но заради банковата тайна не предоставиха повече детайли.

Ако се намери купувач, сумата ще отиде първо за инициатора на продажбата, а ако остане горница – към КТБ, обясниха юристи. По информация на “Капитал” кредитът на “Партнер лизинг” към Уникредит Булбанк е изплатен в по-голямата си част. Към КТБ обаче задълженията са огромни.

От кантората на съдебния изпълнител Стоян Якимов посочиха, че не могат да дадат повече информация от тази, която вече е публикувана, тъй като “Капитал Daily” не е страна по делото.

Издането не получило коментар от PR-а на телевизията, който бил в отпуск.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете