Приключва 20-месечно разследване за оцелял с куршум в главата

На приключване е тежко разследване на кървава драма във Велико Търново, при която бе прострелян 40-годишен мъж в главата. Вече 20 месеца Тихомир Иванов живее с куршум в черепа и чака правосъдие за нещастието, което го връхлетяло неочаквано. Потърпевшият е с 59 % инвалидност, получава пенсия 131 лв по болест и работи като строител.

Неврохирурзите от старата столица д-р Николай Мойнов и д-р Петър Тодоров сториха чудо, след като спасиха двама простреляни в главата мъже. Вторият ранен и извършител на злодеянието също се е съвзел след тежката травма.Бързото възстановяване на двамата пациенти с огнестрелни рани се дължи на успешно лечение и животоспасяващи операции, които им бяха направени. Тихомир Иванов и Александър Кънев /41 г/ се оказаха чудо на медицината в болярския град.

При хирургичните интервенции медиците не успяха да извадят заседналия в мозъка на Тихомир Иванов куршум. "Така ще живее. Ако металното тяло обаче започне да създава проблеми, тогава ще се прави нов опит за изваждането му. Човекът е добре, движи се, говори. Александър Кънев също е добре", категорични са медиците.

Двамата търновци се озоваха на операционната маса след екшън, който се разигра във фаталния петък на 13 декември 2013 г на ул."Охрид" в старата столица.Малко преди това възникнал скандал в дискотека между група мъже. Разпрата прераснала в сбиване на улицата. В гнева си Александър Кънев, който е военнослужещ, измъкнал боен пистолет и стрелял в главата на Тихомир Иванов. След секунди насочил дулото към слепоочието си и натиснал спусъка. Куршумът минал през едното слепоочие на Александър и излязъл пред другото.

Спасените мъже лежаха в различни болнични стаи. Дълго време медиците и близките им избягваха да говорят за кървавата саморазправа, за да ги щадят от крайни емоции и стрес. Дори родителите на Николай му казали, че е пострадал в катастрофа.

Тихомир Иванов се заканва, че ще води частно дело срещу стрелеца, който го превърнал в инвалид. Разследването за среднощния екшън е на финала. Разплитането на случая отнело много време, заради разпоредени множество експертизи. "Над 1 г се чакаха резултатите от назначената ДНК експертиза в Националния институт по криминология. Необходимо беше и становище по исканата ситуационна експертиза", обясни пред "Труд" шефът на Окръжната прокуратура във Велико Търново Емил Денев.

Обвинител № 1 на старата столица допълни, че скоро ще бъде изготвен обвинителен акт срещу Александър Кънев и той ще бъде изправен на съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини