Гергов кандидат за кмет на Пловдив

Бизнесменът Георги Гергов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив, решиха вчера делегатите на общинска конференция на червените, която се проведе в Конгресния център на Международния панаир. Гергов спечели със 143 срещу 32 гласа надпреварата с бившия зам.-министър на образованието в кабинета на Сергей Станишев доц. Кирчо Атанасов, който бе и единственият конкурент на градския и областен лидер. Останалите трима номинирани от местните партийни организации - Петър Бояджиев, Минка Сърнешка и Николай Радев, си направиха самоотвод преди явното гласуване.

„Нямам и не чувствам подкрепа от националното ръководство на БСП”, обясни Николай Радев, който бе събрал 42 предварителни номинации. Повече от него имаше само Георги Гергов - 64, срещу едва 7 за Кирчо Димитров и по една за Сърнешка и Бояджиев.

Георги Гергов ще води и листата на кандидатите за общински съветници от БСП, в която за 6 коалиционни партньори и граждански квоти са отредени местата след 11-ото. На второ място след Гергов в листата ще е събралият най-много гласове при тайното гласуване експерт в сферата на здравеопазването и социалната политика, а трети ще е представител на сектор образование и наука. Четвъртото място е за специалист в областта на туризма и културата, петото - за експерт по екология и комунални дейности, шестото - по общинска собственост и стопанска дейност. Останалите 3 места до 10-ото са отредени за експерти по младежките дейности, транспорт и право.

94-годишният ветеран генерал Димитър Стоилов получи лек инсулт от вълнение в началото на градската конференция, докато в залата ехтеше националният химн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини