Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Гергов кандидат за кмет на Пловдив

Бизнесменът Георги Гергов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив, решиха вчера делегатите на общинска конференция на червените, която се проведе в Конгресния център на Международния панаир. Гергов спечели със 143 срещу 32 гласа надпреварата с бившия зам.-министър на образованието в кабинета на Сергей Станишев доц. Кирчо Атанасов, който бе и единственият конкурент на градския и областен лидер. Останалите трима номинирани от местните партийни организации – Петър Бояджиев, Минка Сърнешка и Николай Радев, си направиха самоотвод преди явното гласуване.

„Нямам и не чувствам подкрепа от националното ръководство на БСП”, обясни Николай Радев, който бе събрал 42 предварителни номинации. Повече от него имаше само Георги Гергов – 64, срещу едва 7 за Кирчо Димитров и по една за Сърнешка и Бояджиев.

Георги Гергов ще води и листата на кандидатите за общински съветници от БСП, в която за 6 коалиционни партньори и граждански квоти са отредени местата след 11-ото. На второ място след Гергов в листата ще е събралият най-много гласове при тайното гласуване експерт в сферата на здравеопазването и социалната политика, а трети ще е представител на сектор образование и наука. Четвъртото място е за специалист в областта на туризма и културата, петото – за експерт по екология и комунални дейности, шестото – по общинска собственост и стопанска дейност. Останалите 3 места до 10-ото са отредени за експерти по младежките дейности, транспорт и право.

94-годишният ветеран генерал Димитър Стоилов получи лек инсулт от вълнение в началото на градската конференция, докато в залата ехтеше националният химн.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете