Изключиха лидерите на НФСБ в Търново заради кандидатурата на проф. Легкоступ

Изключиха общинските лидери на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ във Велико Търново Кирил Станчев и Даниел Пенев в Свищов. Двамата са отлюспени от партията след

"Мотивът, с който ни изхвърлиха от организацията бе, че уронваме престижа на председателя на партията Валери Симеонов", сподели адвокат Кирил Станчев.

Драмата се разигра миналата седмица, когато като гражданска квота Ден по-късно обаче лидерът на НФСБ и съпредседател на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов заяви, че неговата партия е категорично против тази кандидатура заради "русофилските" настроения на професора, а решението на адвокат Станчев всъщност не е съгласувано с Политическия съвет.

"Още на 22 юни тази година изпратих бланка на председателя на партията с информация кой ще бъде кандидатът ни за кмет. На 13 август на областно събрание, на което присъства и самият Валери Симеонов, го информирах пред трима свидетели за решението на търновската структура да подкрепи проф. Легкоступ", каза пред "Труд" Кирил Станчев.

Той заяви, че проф. Пламен Легкоступ ще участва в предизборната битка като кандидат на ВМРО.

Лидерът на НФСБ в Свищов Даниел Пенев излиза от партийните редици заедно с цялата общинска структура. Организацията, която наброявала над 200 души, заедно с ВМРО щели да подкрепят кандидатурата за пети мандат на настоящия кмет от Реформаторския блок Станислав Благов.

Кандидат за управник на Свищов пък от НФСБ остава сегашният зам.-председател на Общинския съвет Ивайло Атанасов, който е и бивш член на Атака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини