Започна изграждането на парк „Възраждане“ в София

С откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строежи на техническа инфраструктура беше дадено началото на изграждането на парк „Възраждане“ в София. Това е първият нов парк на територията на района и ще бъде изграден на площ от 46 дка, съобщиха от Столична община.

В първият етап от изграждането му ще бъдат изградени: сух фонтан с водна стена за 3D Mapping, спортно съоръжение, алеи и алейно осветление, циркова площадки, ресторант и други места за отдих и почивка на столичани и гостите на София. Срокът за изграждане на първия етап на парк „Възраждане“ е 5 месеца.

На събитието присъстваха кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, общинския съветник от ГЕРБ Борислав Борисов, общинския съветник от БСП Иван Таков, председателя на Съвета на директорите на „Софийски имоти“ ЕАД Анастас Тодоров, заместник-председателя на Съвета на директорите на „Софийски имоти“ ЕАД Добромир Бориславов, главния инженер на район „Възраждане“ Мариана Атанасова, представители на строителя и строителния надзор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини