Въоръжен мъж нахлу в училище във Финландия

41-годишен мъж от Пирдоп загина при тежка катастрофа в Карлово

Започва големият ремонт на бургаската „Струга“ Движението ще е само в две от четирите ленти

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Любо Гребеца за убийствата на Сапата и Кунгфуто

ТИР се обърна край Монтана, потроши превозваните хладилници

Антикорупционната комисия: Проф. Божидар Димитров е подписвал договори с дъщеря си

Дунав се отдръпва леко след настъплението си

Тръгва ремонтът на инфарктно кръстовище в Сливен

Тровят улични кучета в Исперих

Хамилтън: Време е за парти! Шампионът отвя конкурентите на свободните тренировки в Австралия

Десислава Радева преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Безработен залагал в сайт от сметките на приятелката си

Електронният прием в яслите започва

Ортопедията на УМБАЛ в Бургас претърпя пълна промяна Ремонтът е от доброволен труд на дарители

Заложническата криза във френския супермаркет приключи

Ани, която мина през огън за дъщеря си: Искам Далиа да види лицето ми без белези

Преди близо 3 години историята на младата майка Ани Цануйкова трогна цялата страна. На 22 ноември 2012 г. тя мина през огъня, за да спаси едногодишната си дъщеря от изпепеляващ пожар.

19-годишната тогава Ани и бебето й са сами в дома си, когато електрическото табло в къщата на семейството дава накъсо. Огънят пламва за секунди и обхваща цялата къща.

4 години по-късно споменът за огнения ад избледнява бавно.

„Най-обикновена вечер, прибрахме се, приготвяхме се за сън. И изведнъж нещо гръмна. Запали се целият коридор, пламъци навсякъде. Беше ужасно. Отидох до стаята, взех детето и отидохме на терасата…викахме за помощ”, разказва Ани пред bTV.

Съседи спасяват живота на майката и малката Далиа. Жестокият пожар обаче оставя следа за цял живот върху тялото на младата жена.

Една трета от тялото на Ани е обезобразено. В продължение на месец лекарите в „Пирогов” се опитват да заличат огнените следи по кожата й.

Ани с разказва, че първия път, когато я видяла, след като е излязла от болницата, дъщеря й се уплашила. „Започна да плаче. Аз не приличах на предишната й майка. После детето свикна. Не ме пита за белезите”, споделя Ани.

„Аз все още имам надежда, че ще се оправи всичко и по някакъв начин малко по малко ще приличам на старата Ани”, допълва тя.

„Само външният вид се е променил. ..Не се чувствам по-силна. За мен това е било… щом не съм се и замислила – това е било нормално, да си взема детето. Най-много се радвам, че на нея й няма нищо”, казва още Ани.

Изпитанията й обаче не спират дотук. Малко след пожара майката е принудена да се грижи за дъщеря си сама – бащата на детето ги изоставя, след като направил ремонт на къщата си с парите, които хората даряват за лечението й.

„Трябваха ми 1000 лева за първата операция в Пловдив – само за консумативи и престоя. И много ми беше трудно да събера. Имаше доста хора, но хората вече бяха излъгани и доста от тях не искаха да помагат”, разказва Ани.

Бащата на Далиа не полага никакви грижи за малката си дъщеря и до днес, не плаща издръжка.

В момента Ани се издържа от помощи. Дават й 90 лева като безработна и 35 лв. детски за Далиа. Помагат й майка и нейният съпруг.

Днес Ани мечтае дъщеря й да види отново лицето на своята майка без белезите от жестокия пожар. За близо 4 години жената претърпява 10 пластични операции – последната извършена благотворително от Клиниката по пластична хирургия в Лайпциг.

„Винаги ми е много трудно, когато трябва да замина някъде. Не заради самата операция, а това, че Далиа не е до мен. В началото си мислиш, че ще си починеш малко от детето. Но после започва много да ми липсва и това ми е най-трудното засега”, отбелязва Ани.

Спомените за нощта, променила живота й избледняват по-бързо от следите по тялото й. Но в очите на майката няма отчаяние, а смелост.

Тя обаче не се чувства герой. „Силно вярвам, че всяка майка би постъпила така. Най-важно е за детето да няма последствия”, категорична е Ани. „Аз съм нормален човек, като всички останали. Не се имам за по-силна или за герой. Или за нещо повече”, допълва тя.

„Научих, че много от хората не са били това, което са показвали. И че в такива трудни моменти се разбира кой какъв е”.

Жестоката приказка на Ани обаче има щастлив край. Преди няколко месеца в живота й се появява Влади, а след броени дни им предстои сватба.

„Още от първия път, в който се видяхме, сякаш се познавахме от много, много години. Почувствах се сякаш си е бил винаги с мен и си е моят мъж. Дава ми любов, сигурност, обича Далиа”, радва се Ани.

Тя се надява да намерят начин да заживеят заедно извън България и да продължат напреди като нормално семейство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.