Андрей Райчев: България си извоюва лош престиж в очите на бежанците

"Нашето население уплаши имигрантите. Властите се стараеха да се държат европейски, но хората излъчваха такава омраза, че това цунами заобиколи България. Те предпочетоха да минат през Македония и Сърбия и причината е, че си извоювахме лош престиж в техните очи. Ние не реагираме на това като европейци". Tова коментира пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

"Ние сме негостоприемна страна. Въпреки това ние реагираме по-добре, отколкото германците, които си играят с огъня. Западна Европа си внася пролетариата. Ако тя продължи да го прави, после няма какво да се оплаква от чужденците”, смята той/

"В България има място за бежанци. Има всеобща заблуда, че сме малка държава. Това не е така и има място за тях”, коментира от своя страна певицата Рут Колева.

"Най-големият проблем в момента е предразсъдъкът на хората, че те са мюсюлмани. Ако бяха бели хора, нямаше да има това отношение", на мнение е тя.

Двамата коментираха и антикорупционния закон, който не мина на първо четене.

"Румъния доста напредва в това отношение и България започва да изглежда контрастно. Този закон страдаше от един огромен недостатък и това е анонимният донос. Това на практика означава, че главният прокурор и министър-председателят може да срине всекиго”, заяви Райчев.

"Борисов даде на Реформаторите най-шумните министерства. Той седи зад тях, а Реформаторите изглеждат като агнета, които скоро ще разберат, че Коледа е дошла, че идват празници", коментира социологът.

"Идеята на Плевнелиев да застане срещу Русия и да подкрепи САЩ, е плоска и наивна. Тя ще му изиграе лоша шега, докато Борисов зае една много правилна позиция - винаги със Запада, но никога срещу Русия", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини