Бойко Борисов: Догодина почваме Северозападна България!

"Миналия мандат и тази година правителството приключи доста големи проекти в Южна България. Догодина ще положим усилия и за Северозападна България", заяви в Берковица министър председателят Бойко Борисов.

"Това не са обещания, събрахме над 2 млрд. благодарение на това, че ударихме контрабандата и корупцията. В област Монтана вече са вложени близо 200 млн. лева," уточни премиерът.

Борисов гостува в Берковица за празника на града Рождество Богородично и откри пречиствателна станция и водопровод в село Бързия и стадион в града. В пречиствателната станция и алпийското водохващане с дължина 11 км са вложени 5,7 млн. лева по програмата "Околна среда", а в стадиона - 1,6 млн. лева от Програмата за трансгранично сътрудничество, заяви кметицата на Берковица Димитранка Каменова.

По програмата на ЕС "Околна среда" в област Монтана са реализирани 10 проекта за 62 млн. лева, а по програмата за развитие на селските райони още 180 млн, отчетоха екоминистърката Ивелина Василева и шефът на фонд "Заемеделие" Румен Поражанов, които придружаваха премиера.

"Трябват ни малко повече търпение, работа, отговорност и оптимизъм и работите ще стават!", препоръча Борисов. Той обаче отказа да хване ножиците за откриването на еврообектите и отстъпи място до лентата на шефа на фонд "Земеделие" с думите "Порожанов, ти даваш парите, ти режи!".

Преди да се включи в празника на Берковица министър председателят разгледа школата за обучение на кучета в предбалканския град, а по-късно замина да открие нов водопровод и в планинското село Копиловци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини