Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Верижна катастрофа между три коли на пътя Русе – Разград, ранена е една жена

Огнян Златев: Лидерската среща на върха ЕС – Западни Балкани в София беше много успешна

ГЕРБ взе кметство от ДПС в Шуменско

Президентът Румен Радев към премиера Дмитрий Медведев: Русия е стратегическият ни партньор в енергетиката 3,6 млрд. евро е добро число, но не е достатъчен и не отговаря на възможностите ни

Софрониев препис на “История Славянобългарска” показваме в Брюксел по случай 24 май

Вижте първите официални портрети на принц Хари и Меган като семейство (СНИМКИ)

Кремъл отхвърли твърденията на Великобритания, че Путин и съдружниците му перат пари в Лондон

Командос закла полицай заради хубавица Фаталната дама - дознателка от РПУ-Карлово, е задържана за разпити

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Хасан Улусой

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните награди за 24 май (ПЪЛЕН СПИСЪК НА НАГРАДЕНИТЕ)

Близо 2000 гости посетиха Деня на отворените врати в Дома на Българското председателство

Колко дни максимално може да се работи без прекъсване

Нивото на Дунава падна под нулата

Нивото на Дунава падна под условната кота 0, съобщиха от АППД. Край Оряхово водните стоежи са -2/-5/ см, а до 2 дни при Русе те ще слязат до -5 см.

Реката не може да пресъхне, защото първо би трябвало да пресъхнат притоците й, обясниха хидролози. Нивото има определена кота спрямо Черно море. За Русе тя е 11,99 м. И когато се каже, че нивото е 32 см, те са над тази нула. Общата кота на водната повърхност в българския участък е 12,59 м.

Ниските дълбочини се дължат на маловодието в Горния и Среден Дунав и в притоците му Сава, Драва, Велика Морава и Тиса, които се вливат на територията на Сърбия. Речното ниво не е под установеното от Дунавската комисия за българо-румънския участък.

Всички корабособственици са предупредени за опасните плитчини по фарватера /плавателния път/. Те трябва да се изчакват и претоварват секциите, като провлачват по 1-2 секции в конвоите. При ниски води по Дунава се появяват общо 33 проблемни места от устието на река Тимок до Силистра, включително около островите Милка, Вардим, Батин, Косуй, Попина и Тутракан.

До края на новия програмен период /2014-2020 г./ България и Румъния ще подновят съвместния проект за подобряване на навигацията по Дунава. Той включва най-тежките участъци, включително и в Долен Дунав до Браила. Двете страни са задължени да поддържат корабоплаването по чл. 4 от Белградската конвенция.

Три кораба на АППД вече монтират 380 нови брегови знаци и 12 фара по Дунава, доставени по проект от ОП “Транспорт”. Доставени са и 160 плаващи навигационни знаци /буйове/. Система за мониторинг позволява да се проследява дистанционно къде са буйовете и бреговите фарове. Тя засича опити за кражба, повреда и промяна на местоположението им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.