Георги Кадиев: Няма да напусна нито парламентарната група на БСП, нито партията

"Няма да напусна нито ПГ на БСП, нито партията". Това каза пред журналисти депутатът от БСП лява България Георги Кадиев, предаде „Фокус“. Кадиев посочи, че на местните избори ще вземе гласувeте на БСП.

„Това, което искам сега е много ясна алтернатива на ГЕРБ, каквато няма в момента. Няма да ставам член на АБВ, поради много причини. Основната причина е, че първо съм в БСП, както и различията ми с АБВ и отношението към управлението на ГЕРБ. Бих станал единствено независим кандидат, подкрепен, от който иска или надявам се кандидат на широка коалиция от леви, лявоцентристки, центристки, зелени партии. Това, което мога да им гарантирам е равнопоставеност, никой няма да бъде по-голям от другия. Това, което искам те да ми гарантират,e че ще бъдем алтернатива на ГЕРБ в Столична община“, коментира депутатът. Според Кадиев е логично да получи подкрепата на АБВ, но трябва да се научат да си говорят и да взимат общи решения. „Няма да напусна БСП, защото БСП е в сърцето ми“, посочи той. „Ако те решат да ме изключат няма драма, вече минах през едно полуизключване. Силно се надявам, че бъдещото управление на България е ляво, но не носталгично ляво, тласкащо ни към годините преди 10 ноември, а ляво-технократско“, уточни народният представител. Кадиев увери, че няма да се изправи срещу Михаил Мирчев, а срещу настоящият кмет на СО Йорданка Фандъкова.

„Бил съм остър и краен с БСП, затова съм бил черната овца, в конфликт със Станишев и всички останали. Вотът за София ще ми покаже дали хората имат нужда от нещо ново. Нека БСП ме плюе и напада, но да се събудят малко от тази летаргия, в която са изпаднали“, каза още Георги Кадиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини