Всеки трети лекар във Варненско е над 55 г.

Почти всички учители и съученици на Йоан Матев имали съмнения за убийството в Борисовата градина, никой не подал сигнал

Директорът на Агенцията по трансплантация подаде оставка

Гръцкият бизнес благодари на премиера Борисов за стабилната инвеститорска среда в страната Инвеститори имат интерес да пренасочат нови капитали към България

Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник

Румънска гражданка пострада при катастрофа на магистрала „Тракия” край Сливен

Какви данъци дължат емигрантите за доходи от имоти в България

Полицаи закопчаха трима мъже в момент на сделка с дрога

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн роди момиченце

Григор Димитров срещу Джокович на живо по MAX Sport 1 и на Live.A1.bg

БСП внесе предложение за отмяна на лятната ваканция за парламента

Старица занесе 7 500 лв. и злато на измамници Пенсионерката на 85 г. вървяла половин километър за "акция"

Румен Петков: Всички, които говориха срещу „Южен поток”, работиха, за да купуваме руски газ от Турция АБВ представи първи резултати от кампанията си за установяване на лицата, работили срещу интересите на България и „Южен поток“

Задържаха 21-годишен участник в телефонна измама във Враца

Постоянен арест за ученик, насилил момиче

EK одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020.

Програмата е една от общо петте програми на Европейския съюз за трансгранично сътрудничество, в които България ще участва през периода 2014-2020 г. – Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Сърбия, Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция, Програма за ТГС Румъния – България и Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Македония, съобщиха от МРРБ.

Териториалният обхват на програмата включва регионите, разположени на границата между двете партниращи държави: областите Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград за територията на България и префектурите: Еврос, Ксанти, Родопи, Драма, Кавала, Солун и Серес за територията на Гърция.

Общият размер на средствата по програмата възлиза на 129 695 569 евро, от които 110 241 234 евро от ЕФРР и 19 454 335 евро национално съфинансиране от двете държави.

Програмата ще функционира чрез пет приоритетни оси (ПО): ПО 1 Конкурентен и иновативен трансграничен регион; ПО 2 Устойчив и приспособим към климата трансграничен регион; ПО 3 Трансграничен регион с подобрена взаимосвързаност; ПО 4 Трансграничен регион с висока степен на социално приобщаване и ПО 5 Техническа помощ.

Управляващ орган ще бъде Министерство на икономиката, инфраструктурата, корабоплаването и туризма на Гърция, а Главна дирекция “Управление на териториалното сътрудничество” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще изпълнява функциите на Национален орган. Основният офис на Съвместният секретариат ще остане в град Солун, Гърция.

Проектите, които ще могат да кандидатстват за финансиране по програмата, трябва да включват поне по един партньор от двете държави. Бенефициенти по програмата могат да бъдат юридически лица, регистрирани в допустимия регион, като следва да са организации които не генерират печалба (в т.ч. местни/регионални/национални власти или подчинени структури на местни/регионални/национални власти, национални и регионални агенции; администрации на природни паркове; местни/регионални горски дирекции; здравни заведения; културни институции; обществени центрове/читалища; регионални агенции по заетост; неправителствени (НПО) или нестопански организации образователни институции като например университети, училища, колежи и библиотеки; еврорегиони и др. или сдружение от две или повече от изброените).

Очаква се първата покана за набиране на проектни предложения да бъде отворена през ноември 2015 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.