Трагедия в Благоевград: 91-годишен партизанин уби снаха си, после гръмна и себе си

Пенсионер на 91 години застреля снаха си, а после гръмна и себе си.

Кървавата драма се разигра сутринта в четвъртък в Благоевград, в жилищен блок близо до автогарата. Мъртви са открити 91-годишният Станке Урдарски, който е известен като партизанин от Рило-пиринския отряд, и 61-годишната му снаха Мария.

Мъжът често имал конфликти със снаха си.

В четвъртък Урдарски влязъл в апартамента на снаха си на третия етаж и отново се скарали. Жената била болна и на легло от известно време. Разправията все била на една и съща тема кой - кого да гледа. При разправията дядото застрелял от упор в главата снаха си, а после я завил на леглото с одеало.

Убийството извършил със стар испански пистолет, който притежавал незаконно. След убийството 91-годишният мъж, който живеел на втория етаж, слязъл на двора и насочил дулото на оръжието към слепоочието си. Прострелял се в главата. Съседи веднага се обадили на телефон 112. Раненият е починал на път за болницата.

При последвалият оглед криминалистите открили оставен от бившия партизанин лист хартия, на който той изписал телефона на сина си.

Полицията в Благоевград първо открила трупа на възрастния мъж, без да подозира, че преди това той е извършил убийство. Два часа по-късно е намерено безжизненото тяло и на жената.

Трупът бил намерен от сина й.

Съседи разказаха, че бившият партизанин, който живеел със сестра си, от години страдал от сериозно заболяване. Снаха му Мария обаче също имало здравни проблеми. Урдарски е бивш директор на ВиК - Благоевград.

Още за трагедията четете в петък във в. "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини