Ангел Бончев не е взел нито стотинка от "Наглите"

Жертвата на групата за отвличане „Наглите" Ангел Бончев не е прибрал нито стотинка от 157-те хиляди лева, които му бяха искани от бандитите (чрез фондация „Утре за всеки"), за да пуснат жена му Камелия от плен. Това съобщи „Всеки ден", като новината е потвърдена от самия пострадал.

Бившият шеф на футболния клуб „Литекс" призна пред медията ни, че не е получил и стотинка, въпреки решението на Върховния касационен съд, който е последна инстанция. На 30 декември 2013 г. магистратите постановиха, че от „Утре за всеки" ще трябва да върнат сумата на Бончев.

„Не съм получил нито стотинка въпреки решението на съда, но не искам да пишете за мен. Обърнете внимание на всички други подобни случаи, такава за съжаление ни е държавата", каза лаконично пред „Всеки ден" Бончев.

През 2008 г. бизнесменът преведе на фондацията сумата от 157 000 евро като откуп, поискан от похитителите на жена му Камелия. Тя бе отвлечена от „Наглите", които преди това бяха похитили и самия Бончев. С парите на „дарителя" бе открит център за рехабилитация на жени, болни от рак на гърдата. По ирония на съдбата впоследствие от рак почина съпругата на Ангел Камелия. Смята се, че онкологичното заболяване се е отключило покрай стреса с покушенията над семейството.

Съдът призна само четирима души за виновни в извършването на знаковите отвличания у нас през последните години. Така наречените „Нагли" получиха между 15 и 18 години затвор. Самият Бончев е уверен, че скоро ще ги пуснат и тях, той е отчаян жестоко от всичко, което се случва по казуса. Отвлеченият бизнесмен претендираше за над 93 000 лева лихви, а в крайна сметка няма да вземе нищо. Заради това той дори вече не иска да разговаря за проблемите си.

Любомир Димитров-Гребеца, осъден като член на „Наглите", ще лежи с 5 години по-малко зад решетките заради дадените от него показания в полза на обвинението. Това е последното решение на ВКС, който огласи окончателните присъди на подсъдимите. Наказанията на останалите от групата останаха непроменени. Така Гребеца ще прекара 10 години в затвора, каквато бе първоначалната му присъда, наложена от Софийския градски съд, вместо 15 години, на колкото го осъди втората инстанция

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини