От 20 дни карал автобус шофьорът, влязъл в насрещното на "Руски паметник"

По-високи глоби за шофиране в насрещното движение. За това ще настояват депутати от транспортната комисия след масовите сигнали за безразсъдно шофиране. На двама от нарушителите вече са съставени актове, съобщава bTV.

Заради задръстване и аварирал трамвай на Руски паметник автобусът бил изблъскан в насрещното - това е предисторията на клипа .

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни и разказва, че нямало как да се престрои и да направи маневра на кръстовището.

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

„Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той.

Депутатът ще предложи законови промени заради руската рулетка, която продължава на пътя. Поредното скандално видео, изпратено ни от наш зрител е на дипломатическа кола, която се движи в насрещното на булевард "Черни връх". Пътната полиция издирва нарушителя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини