Премиерът Бойко Борисов: Ако ние имаме противник, това са ДПС

Всички други партии могат да си говорят каквото поискат, всички други и лидерите им могат да обявяват всеки за мафиот, престъпник и т.н. Няма кой да ги чуе. Това каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на Република България Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ в Спортна зала „Арена Армеец”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Ако нещо кажем ние, то може да предизвика и гражданска война. ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да не излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и подчерта: „Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне”.

По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти ДПС кампания. „Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща”, коментира Бойко Борисов.

„Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях. Партньорите от РБ искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма”, каза още Борисов.

Преди няколко дни имах едно действително много върховно изпитание, заяви Борисов

„ Една нощ, в която министърът на отбраната и шефът на Генералния щаб предадоха, че има план за полети на руски военни самолети през нашата територия. Много е ясна военната ни доктрина, ясна е нашата задача да охраняваме южния фланг на НАТО. Ясно е разписано какво трябва да направят нашите пилоти. Трябваше да се вземе решение как да постъпим в този момент. Началникът на щаба чакаше заповед. Дилемата беше дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море”, заяви Борисов.

Той подчерта, че не може да допусне такова нещо. „Разпоредих ако се наложи да ги пропуснем, с ясното съзнание, че не изпълняваме своя ангажимент, но ми се видя по-лесно да се разбера с натовските партньори, отколкото да изкарват с ковчези пилоти. Истински се надявам в Москва да не си експериментират с нашите приятелски чувства, на целия народ към тях. Ние взехме това решение с ръководството на армията, но не бива да бъдем провокирани, защото това също не е добър пример за добросъседство и приятелство”, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

„Има дипломатически канали, по които може да мине всеки хуманитарен транспорт и ние ще го пропуснем”, отбеляза още премиерът Борисов.

Ако има 1200 бягащи от смъртта бежанци, ще променят ли нещо в тази зала? Искам да ме подкрепите за това, каза Борисов.

"Сигурен съм, че Горанов като вижда всичко пред него хич не му се иска да идват местни избори. Ще се стигне и до това. Благодаря, че в най-тежките времена за партията, когато имаше ясно спусната директива, ПП ГЕРБ да бъде унищожена. Разбира се, Георги Марков беше прав - силата на една партия е да може да прощава, а и самите ние да направим преоценка на грешките си. Мисля, че поне в това, което сме видели като партия, го променихме", заяви Борисов.

"Ще споделя тревогите и решенията си, защото в тях ми е нужна подкрепа. Някои от тях дори не сте разбрали, но те са изключително трудни в определени моменти. В предишния мандат ми се случи най-тежката финансова и икономическа криза", добави Борисов. Той уточни, че са се били разпаднали цели държави, но България е удържала.

"Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини