Директорът на „Софиямед”: В никоя болница не се гледат записите от вътрешните камери

Физически не е възможно да се преглеждат записите от всички камери в болницата, трябва 8 души да ги гледат 24 часа. Никоя болница в България и по света не го прави.

Това каза пред bTV директорът на клиника „Софиямед” Иван Колчаков, в която през април тази година акушерка преби почти до смърт бебе на няколко дни. Запис от видеонаблюдението показа, че в нощта срещу 18 април акушерката удря новороденото с ръце и с шишето за мляко

Животът на малката Никол беше спасен в друга болница, а акушерката Емилия Ковачева все още е в ареста. При последното явяване в съда на Ковачева от обвинението обявиха, че разследващите са гледали записи до месец и половина преди нападението. На тях се вижда как пак по време на нощно дежурство на 3 пъти Ковачева посяга на новородени. Вероятно за всеки от случаите ще й бъдат повдигнати обвинения.

Ние не правим паралелно разследване и нямаме право да правим, съдействаме на прокуратурата, коментира още Колчаков. Той уточни, още, че камерите в болничните стаи и операционните не са охранителни камери и информацията в тях е конфиденциална. В момента в леглото на всяко новородено има камера и майките могат да наблюдават бебетата във всеки момент.

Директорът на „Софиямед” каза отново, че акушерката Емилия Ковачева не е имала предишни провинения и е разполагала с отлични препоръки.

„У всеки човек има и божествено, и сатанинско. Такива инциденти се случват заради несъвършената човешка природа”, твърди директорът на болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини