Софиянци след убийството на сириец: Бежанците постоянно се карат помежду си (Обновена)

Петната кръв от убития в центъра на София сириец още стоят, показа камерата на bTV.

Инцидентът възникна вчера посред бял ден на ул. "Цар Симеон", след като спречкване между трима мъже започна пред Синагогата. Двама братя и техен познат спорили за пари от трафик на бежанци, твърдят разследващи. Убитият е бил надвит от братята и окървавен се е свлекъл пред близък ресторант, където издъхнал.

По-тежко раненият от другите претърпя операция. Той е наръган три пъти в корема и в рамото. И тримата са били със статут на постоянно пребиващи, имали са български лични карти.

Според разследването жертвата е намирала бежанци, които да бъдат закарани в Белград, а братята са се грижели за прекарването им.

Пред камерата на Нова телевизия жители заключиха, че вече не живеят на улица "Симеон Велики", а на "Симеон Арабски заради много имигранти, които са се преселили в района. Повечето от тях бежанците се занимават легално с търговия. Оказа се обаче, че има и такива, коитоса свързани с трафика на бежанци през страната ни. Такъв е случаят със спора на сирийците вчера.

"Редовно се бият помежду си. Постоянно. На улицата, край джамията. Има си постоянно полицейско присъствие, но това не ги спира. Карат се помежду си, не се понасят - кюрди, пакистанци, сирийци. Непрекъснато се карат", оплака се пред Нова телевизия жител от района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини