Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Проф. Пимпирев: Резките промени на времето влияят на климата на Антарктида, тази година почти няма сняг

Премиерът на Косово: Само ние имаме юрисдикцията да разследваме убийството на Оливер Иванович

Близо 7500 участници ще събере 27-мото издание на фестивала „Сурва“

Движението при км 262 на АМ „Тракия“ при с. Кермен в посока Бургас се извършва в изпреварващата лента заради ремонт

Григор Димитров пречупи Рубльов в четири сета

Гърците искат кръвта на Назиф

Гръцките власти подготвяли документи, с които ще искат българските им колеги да пратят ДНК проба от кръвта на Назиф Ахмед, научи „България Днес„. Именно той е човекът, чиито показания разкриха пред света едно от най-потресаващите престъпления. След близо едномесечно мълчание Назиф сам отиде при ченгетата и разказа как неговият приятел Станислав Бакърджиев е транжирал и сварил собствената си дъщеричка, 4-годишната Ани.

До искането на ДНК се стигна, след като криминалистите от Атина откриха в бърлогата на ужасите ДНК от трети човек. Експертизите били категорични, че освен генетичния материал на бащата изверг и погубеното момиченце в апартамента имало и следи от дълготрайното присъствие на мъж, който не бил родственик на Ани. Давността на оставените следи показвала, че те са от седмицата около 9 април т.г., именно когато се предполага, че е извършено нечуваното зверство. В сутерена на ул. „Михаил Вода“ било открито и ДНК от майката Димитрина Борисова, която обаче по това време била в Германия.
Така, след като неколкократно самият Станислав набеждава в показанията си пред следователите уличилия го Назиф като свой съучастник и след намерените мистериозни следи, властите отново обръщат поглед към свидетеля.
Любопитен се оказа фактът, че българите най-вероятно ще откажат да съдействат на съда в Атина. Това не е прищявка, а регламентиран от закона отказ. Според изискванията на международното право вземане на ДНК проба от Назиф, както и изпращането му в Гърция за даване на показания може да стане само ако срещу него бъде повдигнато обвинение за углавно престъпление. Това може да бъде пренебрегнато само ако българският съд прецени, че е необходимо.
Запознати със случая юристи коментираха, че засега това няма как да стане, тъй като събраните доказателства категорично отхвърлят Ахмед да е участвал в разчленяването на момиченцето.
Самият той не крие, че е живял известно време у Станислав и че последен е видял жива Ани. Именно престоят му в злокобната квартира оправдава и открития генетичен материал, за който все още не е доказано дали е негов.
От събраните по делото факти става ясно, че на Разпети петък, когато е било убито и разфасовано детето, Назиф е бил на работа до полунощ. Ченгета са разпитали персонала и шефа на заведението, в което той е работил като сервитьор. Всички са потвърдили, че след като е приключила смяната на младежа, той се е отправил към хостела, в който бил принуден да отседне.
На фаталната дата Сава му се обадил и му казал, че не може да се прибере у тях и го пратил на хотел. Самият му престой там пък бил потвърден от рецепционистите, както и от регистрацията му. На 14 април Ахмед отново се връща при Сава, който го извикал обратно. Тогава Назиф установява, че Ани я няма. Надрусан с хероин, бащата започва да разказва какво е сторил. Той обяснил как намерил детенцето мъртво и след това го нарязал на малки парченца и варил в продължение на два дни. Именно това са и показанията, които по-късно ще даде пред разследващите в Габрово Назиф. Те пък от своя страна ще бъдат подкрепени и от тест с детектор на лъжата, който Ахмед издържа на 100%. В момента канибалът е настанен при изключителни мерки за сигурност в затвора на остров Корфу, а майката на момиченцето Димитрина е в следственият арест в Атина. Сава е обвинен за убийството на собственото си дете, докато Дима за създаване на предпоставки за това и укриване на истината.

СРС закопава изверга

Запис от проведен на 27 април телефонен разговор между Назиф и Сава закопава детеубиеца и оневинява свидетеля. От него става ясно, че канибалът убеждава своя приятел, че всичко, което му разказал за това как е транжирал и сварил детенцето си, не било вярно. По телефона заедно с жена си той му обяснил, че е отрязал главата на Ани и я закопал в близка до ул. „Михаил Вода“ градинка. Освен това от СРС-то се чува как Дима дръпва GSM-ма и пита Ахмед кога за последно е виждал Ани. Той й отговаря на 9 април сутринта, преди да тръгне за работа.

Христо ГЕНАДИЕВ

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.