Реформаторите в Пловдив застанаха единни зад Здравко Димитров

Петте партии в Реформаторския блок застават единни зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив и ще работят заедно за първото място в предизборната надпревара, стана ясно на съвместна пресконференция на "реформаторите" в града под тепетата.

Те декларираха, че различията помежду им за кметската кандидатура са изгладени, а гаранция за това бе присъствието на брифинга на зам.-председателя на Националния съвет на ДБГ Димитър Танев, тъй като допреди седмица именно от Движение "България на гражданите" имаха резерви относно издигането на доскорошния областен координатор на ГЕРБ Здравко Димитров.

„"Пловдив заслужава дясно управление начело със Здравко Димитров. Днес има добри новини за Пловдив и пловдивчани - Реформаторският блок не само застава зад кандидатурата на Здравко Димитров, но го и издига. Нашата цел е победа след балотажа", заяви Димитър Танев.

"Никога не сме били против личността на Здравко Димитров, просто искахме РБ да има собствена кандидатура. Преценявайки факта, че той може да бъде обединителна фигура и че може да допринесе за една бъдеща победа, решихме да го подкрепим", допълни депутатът от ДБГ доц. д-р Димитър Шишков.

"Реформаторите" и Здравко Димитров ще имат и общи кандидати за районни кметове и съвместна листа за общински съветници, в която местата ще бъдат поделени поравно между Блока и инициативния комитет, номинирал независимия депутат за кмет.

"Ще оправдая това доверие, а целта е стигане до балотаж и спечелване на изборите. Аз съм честен и открит. Който ме познава знае, че досега никого не съм уволнил няма и да го направя. Така че хората от администрацията да не се притесняват. Сега е моментът да се обединим и да възродим синьото в Пловдив - такова, каквото беше в началото на 90-те години", каза Здравко Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини