Георги Костов: Трафик на хора е възможна хипотеза за убийството на сириеца в София сириец

Трафик на хора е една от множеството възможни хипотези по случая с убития в София сириец.

Това каза пред журналисти главният секретар на МВР.

"Има лица, установени към извършеното престъпление", посочи Костов. Той допълни, че има постъпили данни, че нападателите и жертвата са се познавали.

„Колегите са извършили всички необходими процесуално-следствени действия и продължават с необходимите такива. В тази част на София традиционно има такива засилени мерки за сигурност. Самата реакция след вчерашния случай мисля, че е ясно доказателство за това”, каза още Георги Костов.

В района на Лъвов мост има постоянно полицейско присъствие, а съвместно със Столична община е изградена и голяма зона за видео-наблюдение.

Това каза пред журналисти старши комисар Младен Маринов - директор на СДВР.

На въпрос защо точно в този район има висока концентрация на мигранти, той отговори: "Практиката показва, че това е районът с по-висока концентрация на чужди граждани. За това има обективни причини - там са ведомствата, които се занимават с обработка за документи на чужди граждани. Там са Дирекциите "Миграция" и "Гранична полиция". Не без значение е и разположението на храма, защото голяма част от тях са мюсюлмани.

Като цяло това се обособило като център, където те могат да намерят комуникация с познати".

Ст. комисар Маринов посочи, че ролята на полицията е само и единствено да не допуска нарушаване на обществения ред. "Там законно пребивават такива лица и полицията няма как да им ограничи правото на свободно придвижване. Там има полиция, защото искаме да гарантираме сигурността на гражданите, защото има много търговски обекти и се събират много хора", допълни старши комисар Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини