Баба от Стара Загора плати 6900 лв. на измамници за лечение на ебола

Възрастна жена от Стара Загора стана поредната жертва на телефонни измамници. Тя платила 6900 лв. на неизвестна жена, след като я заблудили, че синът й е заразен със страшната африканска болест ебола.

Около 13 часа на 14 септември й се обадил мъж по домашния телефон, който 85-годишната жена разпознала като собственият й син. Той с хрипове й съобщил, че страда от страшната зараза, внезапно в разговора се намесил друг мъж, представил се за доктор Николов. Мнимият лекар обяснил, че трябва спешна ваксина, която струва 16 хиляди евро. Бабата казала, че има само 6900 лева и час по-късно ги предала на жена-куриер.

След като позвънила на сина си, за да го информира за вноската за ваксината, разбрала и за грешката си и уведомила органите реда. От мулето и парите обаче нямало и следа.

За извършената измама е образувано досъдебно производство. От полицията предпреждават, че сумите, които измамничите искат по телефона стават все по-крупни особено, след случая от последните дни, когато възрастна жена от Първомай предаде близо половин милион лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини