Екшън в БСП-Видин, намеси се полиция

Екшън се е разиграл в сряда около обяд в сградата на БСП във Видин, научи "Труд". Няколко членове от областния съвет на левицата в града и представител на партията от централата в София са се опитали със сила да нахлуят в офисите на общинската организация на БСП, потвърди за случилото се лидерът й Пламен Трифонов, който бе открит по телефона и по време на инцидента се е намирал извън Видин.

"В офисите са се намирали две наши служителки, които са се уплашили. Повикахме полиция чрез телефон 112, както и частната охранителна фирма, която се грижи за сигурността на помещенията", каза Трифонов. Той изрази възмущение от случилото се и опитите да се влезе в кабинета му в негово отсъствие.

От полицията потвърдиха за случая. В присъствието на униформени е запечатан кабинетът на председателя на Общинската организация на БСП с печата на партията. На хората, опитали се да влязат, е съставен предупределен протокол за спазване на българското законодателство.

Както писа "Труд", скандалът с разцепването на БСП във Видин се вихри с пълна сила. Преди дни на заседание Общинският съвет на БСП в града поиска оставката на лидера на партията Михаил Миков.

Причината е взетото решение от НС на БСП да спусне свой кандидат за кмет на Видин и не се съобрази с решението на конференцията на левицата в града, която обяви, че подкрепя сегашния кмет Герго Гергов, издигнат от инициативен комитет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини