Кънев: Ако ГЕРБ приемат промени в квотите на ВСС, ще откажа да имам общо с мнозинството

Ако ГЕРБ се съгласят да приемат промени в квотите на ВСС, това ще бъде денят, в който лично аз няма да имам нищо общо с мнозинството в този парламент. Това каза съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев във връзка с промените в Конституцията, които ще бъдат обсъдени в пленарна зала на 23 септември, съобщава "Фокус".

В отговор на въпрос, ако ГЕРБ решат да променят по някакъв начин квотите във ВСС той отговори: „Ако ГЕРБ се съгласят да примат промените в квотите на ВСС - това ще бъде денят, в който лично аз няма да имам нищо общо с мнозинството в този парламент, това може да се отнася и за партията ми и за коалицията РБ, но законопроектът е толкова важен, че личното ми решение ще изпревари решението на политическите партии“, заяви Радан Кънев. Той коментира, че РБ са направили повече отстъпки, отколкото са приемливи за привърженици им в името на един много солиден краен резултат.

„Ако той бъде поставен под съмнение категорично няма място за никакви отстъпки. Имахме изключително тежки и успешни преговори през юли месец и смятам, че те зададоха формата на Конституцията, под които сме се подписали“, коментира съпредседателят на РБ. По думите му засега няма от страна на ГЕРБ изявление, че те биха променили предварително договорените съотношения във ВСС. „Аз искрено разчитам, че нито ГЕРБ, нито ПФ, нито ДСП биха се отметнали от подписите си, а това е само по себе си повече от 160 гласа в българския парламент. От колегите от АБВ само 3 подписаха този законопроект и не можем да се сърдим, ако те не ги подкрепят“, каза още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини